Ο Βασίλης Παπαθεοδώρου σχολίασε τη μεταγραφολογία που επικρατεί στον Παναθηναϊκό, κάνοντας αναφορά μεταξύ άλλων στον Βασίλιε Μίτσιτς και τον Σάσα Βεζένκοφ.

Αναλυτικά όσα είπε στη «Magic Euroleague»:

Για την ατάκα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για τις μεταγραφές των 3 εκατ. ευρώ: «Του χρόνου είναι και σε ένα μήνα. Τι εννοεί ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος; Εγώ δεν άκουσα “τη νέα αγωνιστική περίοδο”. Εγώ άκουσα του χρόνου. Μήπως λέει σε 32-33 μέρες από σήμερα;

Για τις μεταγραφές των αιωνίων:
«Πριν πάμε ακόμα στον Δεκέμβριο, το άρωμα ήταν έντονο στα μεταγραφικά των ελληνικών ομάδων. Ο Παναθηναϊκός πρόσθεσε τον Ναν, ο Ολυμπιακός τον Μήτρου-Λονγκ και τον Πετρούσεφ. Ο Ναν έχει παίξει καλύτερα στο ελληνικό πρωτάθλημα και όχι στην Euroleague. Οι παίκτες που έρχονται από το NBA προσαρμόζονται δύσκολα, αυτό δεν αφορά τον Πετρούσεφ που ξέρει το παιχνίδι. Το ταλέντο του Ναν δεν αμφισβητείται, αλλά φαίνεται ότι χρειάζεται χρόνο για να καταλάβει πράγματα».

Και ο Αταμάν δεν είναι φαν των μεταγραφών από το NBA. Και για τον Ολυμπιακό το ίδιο ισχύει. Ο Παναθηναϊκός έχει δρόμο να διανύσει για να φτάσει στο πικ του. Δυσκολεύομαι να φανταστώ πως θα πάρει άλλον παίκτη από το NBA».

Για τα ονόματα που ακούγονται: «Όλοι καίγονται για τα ονόματα. Αν θέλουμε να δούμε την πραγματική διάσταση, θα πρέπει να κοιτάξουμε το δάσος και όχι το δέντρο. Ωραία η ονοματολογία, αλλά σημασία έχει η πρόθεση. Τόσο καιρό ο Παναθηναϊκός βολόδερνε, πρώτο βιολί ήταν ο Πάρις Λι, δεύτερο ο Ντέρικ Γουίλιαμς, εκτός δυναμικού ο Γκριγκόνις, ξένοι παίκτες προβληματικοί και χίλια δύο. Αυτά που κάνει ο Παναθηναϊκός είναι “άλματα”».

Εγώ δεν περιμένω από τον Παναθηναϊκό να κάνει κάτι εντυπωσιακό φέτος. Θα είναι έκπληξη, αν δικαιωθεί ο Παναθηναϊκός μέσα σε έξι μήνες από το μπάσκετ και να πάει Final Four. Αυτό δεν είναι το σύνηθες. Έως τώρα, είναι μία πολύ ανταγωνιστική ομάδα. Υπάρχει ένα “αλλά”. Αυτό που περιμένω είναι η εξέλιξή του, έχει σημασία η σταθερότητα και πάνω στις βάσεις που έχει χτίσει φέτος, να πάει του χρόνου και να πάρει 2-3 παίκτες και να αλλάξει το επίπεδο.

Όταν βγαίνει ο Γιαννακόπουλος και κάνει αυτή την εξαγγελία, είναι δέσμευση. Πάει, τελείωσε. Δεν είναι η προτεραιότητα του Παναθηναϊκού να βρει Έλληνες παίκτες. Δεν μπορεί να είναι ο Ντόρσεϊ ο παίκτης των 3 εκατ. ευρώ. Δεν λέω ότι δεν αξίζει ο παίκτης. Από τον Ναν δεν είναι καλύτερος παίκτης.

Ο Μίτσιτς, ο Σλούκας, αυτοί μπορούν να σε πάνε στο επόμενο επίπεδο. Δεν βλέπω τον Βεζένκοφ υποψήφιο, γιατί έχει συμβόλαιο 2+1. Δεν θα είναι το οικονομικό το πρώτο κριτήριό του, εκτός κι αν δεν περνάει καλά».

Για το τάιμινγκ των δηλώσεων του Γιαννακόπουλου: «Δεν είναι τυχαίο το τάιμινγκ του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Σίγουρα κρατάει σε υψηλά επίπεδα το hype. Δεν θα είχαμε κι εμείς τίποτε να σχολιάσουμε αυτή την εβδομάδα. Εγώ το συνδυάζω με μία δική μου πληροφορία που άκουγαν κάποιοι παίκτες τη λέξη “Παναθηναϊκός” και πατούσαν το μηδέν. Εγώ πιστεύω ότι ο Πάντερ ποτέ στην πραγματικότητα δεν ήθελε να πάει στον Παναθηναϊκό, τον χρησιμοποίησε για να πάρει τα χρήματα που ήθελε. Το αντίθετο με τον Λεσόρ, που ήταν ψημένος από καιρό».

Ο Παναθηναϊκός άλλαξε στάτους μέσα σε λίγους μήνες, όταν άρχισε με Βιλντόζα, Λεσόρ, Σλούκα. Εκεί ταρακουνήθηκε η μπασκετική Ευρώπη. Ακολούθησε ο Χουάντσο. Κάποιοι παίκτες εντυπωσιάστηκαν από τον Παναθηναϊκό, ρωτάνε και μαθαίνουν!

Ο Γιαννακόπουλος πήρε αυτήν την πληροφορία. Σε κανέναν δεν έχει πλησιάσει ακόμα ο Παναθηναϊκός, αλλά αυτή τη στιγμή άνοιξε ο δρόμος για να έρθει σε επικοινωνία με κάποιους παίκτες που δεν μπορούσε το περασμένο καλοκαίρι».

Σχετικά άρθρα