Με τα καλύτερα λόγια μίλησε ο Μάλκομ Ντιλέινι για τον Γιώργο Μπαρτζώκα, αποκαλύπτοντας ενδιαφέρουσες πληροφορίες από τα όσα συνέβησαν κατά την κοινή τους θητεία στην Λοκομοτίβ Κουμπάν στο «Urbonus» podcast και τον Ντονάτας Ουρμπόνας.

«Ήμουν τυχερός όμως στις τρεις τελευταίες ομάδες μου. Ο coach Μπαρτζώκας ήταν ο αγαπημένος μου. Ήταν ο πρώτος που ήθελε πραγματικά να είναι όλοι χαρούμενοι. Έπρεπε να κάνεις τη δουλειά σου, αλλά μπορούσες να πάρεις μαζί σου την οικογένειά σου στα εκτός έδρας ματς ή και να μείνουν μαζί σου στο ίδιο δωμάτιο. Μας είπε τους κανόνες του και σκέφτηκα ότι δεν είναι δυνατόν να λειτουργεί έτσι ένας Ευρωπαίος προπονητής. Άλλες φορές όταν πηγαίναμε σε ωραίες πόλεις μας άφηνε να μείνουμε εκεί και την επόμενη μέρα ή για δύο μέρες, με τον όρο να είμαστε στην ώρα μας στην προπόνηση» δήλωσε αρχικά ο 33χρονος Αμερικανός πλέι μέικερ, ενώ πρόσθεσε:

«Κάποια στιγμή σκόπευαν να με διώξουν από την Λοκομοτίβ γιατί περιόριζαν το μπάτζετ. Ο Μπαρτζώκας με ήθελε σε όλη μου την καριέρα. Και τότε τους είπε ‘αν τον διώξετε, φεύγω και εγώ’. Ήταν η πρώτη φορά που είδα έναν προπονητή να τάσσεται απέναντι στο club για χάρη ενός παίκτη. Δεν είχα ακούσει ποτέ προπονητή να απειλεί με αυτό τον τρόπο έναν σύλλογο. Τους είπε ότι έχει χτίσει γύρω μου την ομάδα και ότι αν φύγω εγώ, θα αποχωρήσει και εκείνος».

Πηγή: pickandroll.gr

Σχετικά άρθρα