Η δημοσιογράφος της NOVA Δώρα Παντέλη επισήμανε ότι ο Παναθηναϊκός μοιάζει να… θυσιάζεται, ώστε να πετυχαίνει πόντους ο Μπέικον.

Απόσπασμα από τα όσα ανέφερε στην εκπομπή «Playmakers»:

«Δεν υπάρχουν κακές ομάδες στην Euroleague. Υπάρχουν μέτριες και καλές ομάδες, γιατί έχουμε δει ότι και ο τελευταίος μπορεί να κερδίσει τον πρώτο. Είναι η διάρκειά τους αυτή που τις διαφοροποιεί. Ξεκινάς συγκεντρωμένος; Πρέπει να τελειώσεις συγκεντρωμένος! Πρέπει να είσαι σκληρός 40 λεπτά, ειδικά όταν σου λείπουν παίκτες. Ο Παναθηναϊκός αυτό δεν το έχει.

Μιλάμε πολύ για τον Μπέικον. Δεν νομίζω ότι μια ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό, ανεξάρτητα από την πορεία του φέτος, μπορεί να παίζει για να κάνει νούμερα ο Μπέικον. Αυτό μπορεί να το κάνει μια ομάδα EuroCup. Άμα θέλει να βάζει 30 πόντους σε κάθε παιχνίδι. Δεν μπορεί ένας ολόκληρος οργανισμός ή οποισδήποτε προπονητής να λέει “πώς θα βάλει σήμερα 30 ο Μπέικον;”.

Στον βωμό του να βάζει ο Μπέικον 20 και 30 πόντους, θυσιάστηκε μια ολόκληρη ομάδα. Το λένε τα νούμερα. Στα παιχνίδια που έβαλε πολλούς πόντους, ο Παναθηναϊκός έχασε άσχημα. Στα παιχνίδια που ήταν πιο φειδωλός στις προσπάθειές του, βγαίνουν άλλοι παίκτες μπροστά, παίρνουν αυτοπεποίθηση και φαίνονται πολύ περισσότερο. Διαφοροποιείται και το σύστημα.

Λέμε “Πότε θα παίξει ο Μπέικον;”. Άμα είναι να κερδίζει ή να έχει καλύτερες εμφανίσεις ο Παναθηναϊκός, δεν νομίζω ότι έχει υπογράψει κανένας παίκτης συμβόλαιο ότι θα παίζει 30 λεπτά».

Σχετικά άρθρα