Ο Αμερικανός Τζέισον Φιλίπι, πρώην σκάουτερ ομάδων του ΝΒΑ, χαρακτήρισε τον Αλεξέι Ποκουσέφσκι «X-Factor» και πως μπορεί να βρεθεί ακόμα και στον πρώτο γύρο του ντραφτ.

Αναλυτικά όσα έγραψε στο «babcockhoops.com»:

«Ο Σέρβος Αλεξέι Ποκουσέφσκι, που παίζει αυτή τη στιγμή στην δεύτερη ομάδα του Ολυμπιακού, μπορεί να αποδειχθεί σε X-factor του φετινού draft και θα μπορούσε να είναι ένα sleeper pick (σ.σ. κάποιος που μπορεί να καταλήξει πιο ψηλά απ’ ο,τι περιμένουν). Το δικό μας γκρουπ στο Babckock Hoops τον είχε ήδη ψηλά, αλλά δεν ίσχυε το ίδιο με τον Ποκουσέφσκι σε άλλα mock drafts. Η τιμή της μετοχής του, όμως, αυξάνεται σταθερά.

Κινητικός, ευλύγιστος και τρομερά ικανός για παίκτης με ύψος 2.10, ο «Πόκου» ταιριάζει απόλυτα στο πρότυπο του μοντέρνου stretch ψηλού. Αν και δεν είναι σωματικά έτοιμος για το ΝΒΑ, έχει μεγάλη προοπτική κι αυτό τον κάνει εξαιρετική επιλογή για ομάδα που θέλει να τον κάνει draft και να τον αφήσει στην Ευρώπη. Θα του κάνει καλό μάλλον να παίξει στην Ευρώπη για άλλον ένα χρόνο τουλάχιστον, αλλά είναι σίγουρα πιθανό οι μάνατζέρ του να τον ωθήσουν προς το ΝΒΑ για να δυναμώσει σωματικά εκεί. Μην εκπλαγείτε αν ακούσετε το όνομά του στον πρώτο γύρο».

Σχετικά άρθρα