Η νέα γενιά του κυπριακού μπάσκετ έχει όλα τα φόντα να ξεχωρίσει στο μέλλον και ένα από τα παιδιά με τις σημαντικότερες προδιαγραφές είναι ο Στέλιος Σοφοκλέους.

Ο γεννημένος το 2004 παίκτης διαθέτει ποιότητα, ταλέντο και διάθεση για σκληρή δουλειά, που σε συνδυασμό με των χαμηλών τόνων χαρακτήρα του, τον ανάγουν σε ένα πολλά υποσχόμενο πρότζεκτ για την επόμενη μέρα. Αφού έκανε τα πρώτα του βήματα στον ΑΠΟΠ, τη χρονιά που μας πέρασε, ήρθε πάλι στα χέρια του μέντορά του Αντώνη Δημητρίου, ο οποίος δούλεψε σκληρά μαζί του και ο νεαρός γκαρντ διαρκώς εξελίσσεται και προοδεύει.

Από μικρές ηλικίες ξεχώριζε σαν τη μύγα μέσα στο γάλα και δεν είναι τυχαίο ότι από παμπαίδας έπαιζε στις μεγαλύτερες ηλικιακές κατηγορίες. Η Phoenix MJ Basket Plus του έδωσε ηγετικό ρόλο κι εκείνος ανταποκρίθηκε ιδανικά, με σπουδαίες και ώριμες εμφανίσεις, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως έχει δείξει αξιόλογα στοιχεία και στις εθνικές Κ14 και 16 Ανδρών.

Αξιοσημείωτες είναι οι καθημερινές του… θυσίες, καθώς εξακολουθεί να μένει στην Πάφο και πήγαινε στη Λεμεσό για τις υποχρεώσεις του με την ομάδα του. Όσο περνάει ο καιρός γίνεται καλύτερος και με όπλα την εκρηκτικότητά του, τη διορατικότητά του πάνω στο παρκέ στο κομμάτι της δημιουργίας και την εκτελεστική του ικανότητα, μπορεί να φτάσει σε υψηλό επίπεδο.

Σχετικά άρθρα