Το Basketworld.net έχει τη χαρά να φιλοξενεί για μια συζήτηση εφόλης της… μπασκετικής ύλης τον ταλαντούχο και πολλά υποσχόμενο προπονητή Θοδωρή Κοτσιαρίδα.

Έναν προπονητή που δίνει βάρος στις αναπτυξιακές ηλικίες, παρέχοντας τα σωστά εφόδια στους εν δυνάμει πρωταγωνιστές του Ελληνικού μπάσκετ.

-Coach, μιας και η εμπειρία σου με τις αναπτυξιακές ηλικίες είναι μεγάλη θα θέλαμε την άποψη σου για το πως αντιλαμβάνεσαι την προπονητική των μικρών ηλικιών;
Καταρχάς ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση και την ευκαιρία που μου δίνεται εκφράζοντας την προσωπική μου άποψη! Η αλήθεια είναι πως με ενδιαφέρει πολύ η εξέλιξη του ελληνικού μπάσκετ από τις βάσεις του, γι’ αυτό ασχολούμαι με τις αναπτυξιακές ηλικίες και την βελτίωση αυτών από όλα τα πόστα.
Ο κάθε προπονητής καταθέτει το δικό του στίγμα και έχει τις δικές του βλέψεις! Έτσι και εγώ αγαπώ πολύ να δουλεύω με μικρές ηλικίες, να προτρέπω τα παιδιά να ασχολούνται με το μπάσκετ και να βελτιώνονται μέσα από αυτό στο αθλητικό αλλά και κοινωνικό κομμάτι!
Γιαυτό και η άποψη μου είναι πως οι πιο καταρτισμένοι προπονητές-παιδαγωγοί θα πρέπει να ασχολούνται με το ακαδημίες ώστε να δώσουν τα σωστά εφόδια για τη μεγάλη Ελληνική μπασκετική σχολή!
Ένα μεγάλο μέρος και βάρος που θα πρέπει να δίνεται σε αυτές τις ηλικίες είναι καθαρά η ατομική βελτίωση των βασικών στο ξεκίνημα και μετέπειτα στα υπόλοιπα!

-Με αφορμή των λεγόμενων σου κόουτς δεν θα μπορούσαμε να παρακάμψουμε το πρόγραμμα ατομικής βελτίωσης που είσαι επικεφαλής έχοντας ακούσει τα καλύτερα λόγια και κριτικές.
Όπως προανέφερα ένα μεγάλο μέρος και βάρος πρέπει να δίνεται στην ατομική βελτίωση. Δουλεύοντας ήδη 17 χρόνια με τις αναπτυξιακές ηλικίες και βοηθώντας πολλούς αθλητές να βελτιωθούν πήρα τη σημαντική απόφαση να δημιουργήσω εδώ και 1,5 χρόνο το πρόγραμμα ατομικής βελτίωσης του Basketball Development Training by Thodoris Kotsiaridas .
Tο πρόγραμμα απευθύνεται σε όλο το φάσμα των ηλικιών (ακαδημίες και ενήλικες) και δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει από μόνο του χωρίς το κατάλληλο back up, εννοώντας με αυτό τους ανθρώπους που συνεργάζομαι για ένα ολοκληρωμένο πακέτο (γυμναστή, φυσικοθεραπευτή, διατροφολόγου-συμπληρωμάτων διατροφής και κλινικής υποστήριξης)
Το ενδιαφέρον είναι πολύ μεγάλο και ευχαριστώ θερμά όλους τους αθλητές που έχουν επιλέξει για την ατομική τους βελτίωση το πρόγραμμα μας αλλά και εσάς για τα καλά σας λόγια!

-Που αποσκοπεί λοιπόν κόουτς το πρόγραμμα ατομικής βελτίωσης Basketball Development Training by Thodoris Kotsiaridas;
Σκοπός του Basketball Development Training by Thodoris Kotsiaridas είναι να βοηθήσουμε τον κάθε αθλητή που μας εμπιστεύεται ώστε να βελτιώσει την οποιαδήποτε αδυναμία του αλλά και να εξελίξει το κάθε δυνατό του στοιχείο, με απώτερο σκοπό να εντάξει τα νέα ερεθίσματα και το βελτιωμένο ατομικό του παιχνίδι στο ομαδικό κομμάτι και στο σύνολο του κάθε συλλόγου που είναι μέρος! Μεγάλη σημασία για εμάς μέσω του προγράμματος μας και η καλλιέργεια της καλής ψυχολογίας γνωρίζοντας τη μεγάλη σημασία που παίζει στην απόδοση του αθλήματος της καλαθοσφαίρισης!

-Ποιος είναι λοιπόν ο στόχος σου ως προπονητής;
Ο στόχος μου ως προπονητής είναι με την όρεξη που έχω για καθημερινή δουλειά να βοηθήσω ώστε να βγούν αθλητές με σωστή νοοτροπία που θα στελεχώσουν επάξια όλες τις κατηγορίες του ελληνικού μπάσκετ , βελτιώνοντας το επίπεδο αυτού με συνέπεια να λαμβάνουν μέρος στα προγράμματα των μικρών εθνικών μας ομάδων αλλά και της επίσημης αγαπημένης!
Μεγάλη μου χαρά που έχουν περάσει από τα χέρια μου πολλοί αθλητές που αγωνίζονται σε εθνικές και μη κατηγορίες όπως και στις μεικτές της Ε.Σ.Κ.Α αλλά και στελέχη εθνικών ομάδων όπως ο Λαρεντζάκης Γιαννούλης εν ενεργεία αθλητής της Α.Ε.Κ και της εθνικής ανδρών αλλά και του Αλεξόπουλου Νικόλα μέλος της προετοιμασίας της εθνικής παμπαίδων το 2016-2017 .

-Τα σχέδια σου για το μέλλον!
Οι στόχοι για το μέλλον πολλοί! Το πρόγραμμα ατομικής βελτίωσης να επεκταθεί ακόμα περισσότερο ώστε να έχουν την ευκαιρία όσο το δυνατόν περισσότεροι αθλητές να γνωρίσουν και να ξεπεράσουν τα αγωνιστικά τους όρια καθώς μπαίνει και το κομμάτι των groups 2 και 3 ατόμων! Ξεκινώντας από τις διακοπές των Χριστουγέννων!
Επίσης φέτος μετρώντας τα 10 χρόνια του 3on3 King of the Court Street Basketball Tournament σκοπεύουμε όπως κάθε χρόνο να προσφέρουμε το καλύτερο προϊόν στους συμμετέχοντες μας με μεγάλα παιχνίδια και παροχές, να εξελισσόμαστε και επιφυλάσσουμε τεράστιες εκπλήξεις από το πιο ανταγωνιστικό 3on3 της Ελλάδας!
Μέσω του 3on3 King of the Court σκοπός μας είναι η συνέχεια συνεργασιών για τουρνουά 3on3 όπως στο Κίατο, Ναύπλιο, Νάξο αλλά και οι νέες προκλήσεις σε όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας μας .Όπως επίσης και η διοργάνωση μεγάλων camps σε ολόκληρη την Ελλάδα!
Θα ήθελα να κάνω μια ιδιαίτερη σημείωση για την ομάδα μου ΑΜΙΛΛΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ που είμαι μέλος της ως αθλητής και προπονητής εδώ και 26 χρόνια, που μου έδωσε την ευκαιρία να ξεκινήσω τη προπονητική μου καριέρα και να εξελιχθώ !
Κλείνοντας με ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί φέτος δύο άνθρωποι μου έδειξαν την εμπιστοσύνη τους εκτιμώντας τη δουλεία και την αγάπη μου για το καλό του σωματείου όλα αυτά τα χρόνια, να αναλάβω ως υπεύθυνος ακαδημιών της ΑΜΙΛΛΑΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ Basketball Club !
Δεν είναι άλλοι από τον πρόεδρο μας Βασίλη Μουκουβίνα και τον υπεύθυνο που ηγείται του προπονητικού μας team, Δημήτρη Ασημακόπουλο!
Έχοντας φτιάξει από τη βάση την ακαδημία μας και έχοντας μεγάλο αριθμό αθλητών δουλεύουμε όλοι σκληρά κάτω από ένα συγκεκριμένο προπονητικό σχεδιασμό και πρόγραμμα προσπαθώντας να παρέχουμε όλες τις ανέσεις για ένα απόλυτα ασφαλές αθλητικό περιβάλλον που βοηθάει στην δημιουργία ενός πολύ ανταγωνιστικού συνόλου από όλα μας τα τμήματα , βγάζοντας αθλητές για όλα τα επίπεδα! Τα αποτελέσματα είναι εμφανή και η συνέχεια πολλά υποσχόμενη!!

Σχετικά άρθρα