Ο Βαγγέλης Μαρινάκης απέκτησε σήμερα (4/3), σε δημόσιο πλειστηριασμό στο Πρωτοδικείο Αθηνών τον τίτλο της ιστορικής εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», έναντι 8,1 εκατομμυρίων ευρώ.
Μαζί με τον τίτλο της «Ελευθεροτυπίας», ο εκδότης και ιδιοκτήτης του παλαιού Συγκροτήματος Λαμπράκη απέκτησε και τον τίτλο της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας» και τον τίτλο «enet.gr» (διαδικτυακή έκδοση του εντύπου).
Τα σήματα βγήκαν σήμερα με τιμή πρώτης προσφοράς 378.666,64 ευρώ, σύμφωνα με την έκθεση αποτίμησης της εταιρείας Grand Thornton, φτάνοντας ωστόσο στα 8,1 εκατ. ευρώ και η εξαγορά έγινε μέσω της εκδοτικής εταιρείας του κ. Μαρινάκη, την Alter Ego που εκδίδει τις εφημερίδες τα Νέα και το Βήμα.
Δεύτερος στον σχετικό διαγωνισμό ήρθε ο επιχειρηματίας Δημήτρης Μελισσανίδης, ο οποίος φέρεται να προσέφερε το ποσό των 7,7 εκατομμυρίων.
Είχε προηγηθεί ο πλειστηριασμός δύο ακινήτων της πτωχευμένης εταιρείας Χ. Κ. Τεγόπουλος, το βιομηχανικό ακίνητο στο Κορωπί και το κτήριο της Μίνωος 10-16, όπου στεγάζονταν τα γραφεία της ιστορικής εφημερίδας.



