Ο Γιώργος Πάνου, ο ένας εκ των Ελλήνων μάνατζερ του Γιάννη Αντετοκούνμπο, φιλοξενήθηκε ακριβώς πριν από τέσσερα στο ραδιόφωνο του ΣΠΟΡ FM 94.6 και ξεκαθάρισε την κατάσταση γύρω από τον Έλληνα σούπερσταρ και την Εθνική Ομάδα, ενώ προχώρησε σε σημαντικές αποκαλύψεις!

Ας θυμηθούμε όσα είπε ο Γιώργος Πάνου στον ΣΠΟΡ FM 94.6:

«Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την πρόκριση και τους προπονητές. Άξια και πολύ σημαντική πρόκριση. Θέλω να ξεκαθαρίσω πως δεν μιλάω εκ μέρους του Γιάννη. Μιλάω σαν Γιώργος Πάνου. Τον ξέρω από 14 χρονών και βγήκα να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα γιατί άκουσα τρομερές ανακρίβειες που προαβάλλουν πολύ κόσμο και ένα παιδί που δεν έχει δώσει ποτέ δικαίωμα σε κανέναν να τον παρουσιάζει ως μαριονέτα.

Ο κύριος Βασιλακόπουλος, κρίνοντας προφανώς από τον τρόπο που τόσα χρόνια ο ίδιος και ο περίγυρος του λειτουργεί, για ακόμα μια φορά προσβάλλει έναν από τους τοπ παικτες και ένα από τα καλύτερα παιδιά που κυκλοφορούν στον χώρο. Δίνει την εικόνα πως ο Γιάννης είναι ένα άβουλο ον, που δεν έχει καμία συμμετοχή στις αποφάσεις που παίρνει σε σημαντικά ζητήματα όπως αυτό της Εθνικής, ενώ συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Θυμάστε τι έβγαλε πέρυσι η ΕΟΚ;

Ο κύριος Βασιλακόπουλος μας μίλησε για σκευωρία των Μπακς αφήνοντας να εννοηθεί πως ο Γιάννης παίρνει μέρος και είναι μαριονέτα. Φέτος, είναι οι κακοί μάνατζερ που θα αποφασίσουν για αυτόν και τη συμμετοχή του στο παγκόσμιο.

Ο κύριος Βασιλακόπουλος πριν 2 χρόνια δεν ντράπηκε να αποκαλέσει τους Γιάννη και Θανάση αρκούδες με χαλκά και χαλινάρι. Ήταν μία προσωπική συνάντηση στην ομοσπονδία όταν μας κάλεσε ο κύριος Βασιλακόπουλος.

Σε μία περίοδο που τα αδέρφια είχαν πάρει την πρωτοβουλία να κάνουν κάποια πράγματα για να έρθουν πιο κοντά στον κόσμο. Αφορούσε πράγματα που είχαν γίνει για να περάσουν κάποια μηνύματα απέναντι σε κάθε είδους αποκλεισμό και ρατσισμό. Ακόμα και σε αυτές τις ενέργειες που αντιπροσωπεύουν τα παιδιά 100%, ο Βασιλακόπουλος κατάφερε να τον προσβάλλει ως άνθρωπο θεωρώντας πως τον μεταφέρουν ως αρκούδα με χαλκά και χαλινάρι. Έτσι τον αποκάλεσε μπροστά του! Εκείνο το πρωί ο Γιάννης αποφάσισε να σιωπήσει σεβόμενος την ηλικία και τη θέση του προέδρου.

Όταν γίνεται κάτι τέτοιο γίνεται αντιληπτό πως δεν μπορούν να συμβιώσουν 2 άνθρωποι με τόσο διαφορετική αντίληψη και αίσθηση των πραγμάτων. Εξού και ο λόγος που ανακοίνωσε το 2017, δική του απόφαση, πως δεν θα συμμετάσχει στο Ευρωμπάσκετ λόγω του προβλήματος στο γόνατο. Δεν κρύφτηκε ποτέ ο Γιάννης, ήταν εκεί. Στα φιλικά, στο Ακρόπολις. Το ανακοίνωσε μόνος του, δεν άφησε το τί θα πει και πώς θα το πει σε κανέναν άνθρωπο που δεν εμπιστεύεται.

Μιλούν ο κύριος Βασιλακόπουλος και πολλοί συνάδελφοι σου για έναν αθλητή που το 2016 επέλεξε να αφήσει 106 εκατομμύρια δολάρια στο τραπέζι για να αγωνιστεί στο Τορίνο. Ένα συμβόλαιο που θα του άλλαζε τη ζωή. Αυτός “πάγωσε” τα πάντα και πήγε να παίξει προκριματικά στο Τορίνο.

Τότε οι κακοί Μπακς που δημιουργούν σκευωρίες γιατί δεν του το απαγόρευσαν; Τότε ο Γιάννης πήρε ένα μεγάλο ρίσκο για εκείνον και την οικογένεια του, και λίγο καιρό μετά πήρε και το μερίδιο ευθύνης για τον αποκλεισμό με τις δηλώσεις του».

Για το θέμα του διαβατηρίου: “Είναι απίστευτο ότι απορρέει ακόμα και σήμερα από τον κύριο Βασιλακόπουλο πως η ΕΟΚ έβγαλε τα διαβατήρια. Είχαν μία αποτυχημένη προσπάθεια τότε και τέλος. Τι να πω, αυτά που έλεγαν στον Θανάση 2 χρόνια πριν, πως από μέρα σε μέρα βγαίνει;

Αυτές οι δηλώσεις αδικούν τον δικηγόρο Δημήτρη Μπούκα που μας πήρε από το χέρι, πήρε μία παρατημένη υπόθεση και έτρεξε όλες τις διαδικασίες. Ο βουλευτής τότε κύριος Ιωαννίδης είχε πει τότε πως δεν θα βγει το διαβατήριο και είναι τελειωμένη υπόθεση. Εμείς είχαμε ανακοινώσει στην Ομοσπονδία ότι είμαστε έτοιμοι.

Σε όλο αυτό το μεσοδιάστημα προφανώς είχε έρθει και η Ομοσπονδία της Ισπανίας, όπου εκεί θα μπορούσε να παίξει ο Γιάννης ως Νιγηριανός (κοτονού) αλλά και η Εθνική Νιγηρίας που είχαν μάθει για το ταλέντο και έτρεξαν να κάνουν προτάσεις. Σε ένα παιδί που τότε δεν είχε βγάλει ευρώ. Και είχε το παιδί την υπομονή να περιμένει για να παίξει με την Εθνική Ελλάδας, της χώρας του! Είχε την διαύγεια, την αποφασιστικότητα και τη διάθεση να μην πάρει τον εύκολο δρόμο της Ισπανίας ή να μην πάρει το διαβατήριο Νιγηρίας και να σηκωθεί να φύγει.

Τώρα που είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους παίκτες στον πλανήτη λένε πως τον διαχειρίζονται ξαφνικά οι χορηγοί, ο Πάνου οι Μπακς κτλ. Αυτά τα πράγματα είναι αδιανόητα να λέγονται.

Ο Γιάννης όντως αισθάνεται ότι χρωστάει στην Ελλάδα και το δείχνει με τις πράξεις του πως έτσι αισθάνεται. Είναι η χώρα και η κοινωνία που μεγάλωσε εκείνος και τα αδέρφια του. Όπως και να το κάνουμε, δεν είχαν χρήματα, δεν ήταν νόμιμοι εδώ και η Ελλάδα τους έδωσε την ευκαιρία να πάνε σχολείο και να μορφωθούν. Ο συγχωρεμένος ο πατέρας του έλεγε συχνά πως αυτός είναι ο λόγος που επέλεξε να έρθει στην Ελλάδα.

Σίγουρα χρωστάει στη γειτονιά του, στα φιλαράκια του, στην εκκλησία και σε όλα τα παιδιά που ήταν και είναι δίπλα του. Από όταν ήταν ο Γιαννάκης μέχρι σήμερα που είναι ο Αντετοκούνμπο. Ο ίδιος τύπος με τις ίδιες παρέες και το ίδιο περιβάλλον. Ναι σε αυτούς χρωστάει 100%. Δεν μπορεί να ταυτίζεται ο κύριος Βασιλακόπουλος και η ΕΟΚ με την Ελλάδα. Ποτέ των ποτών!».

Σχετικά άρθρα