Τα σενάρια που κάνουν λόγο ότι πολλές ομάδες σε όλη την Ελλάδα προτιμούν την οριστική διακοπή των εθνικών πρωταθλημάτων δεν είναι φρέσκες.

Υπάρχουν βέβαια και οι αντίθετες φωνές, σαν αυτή του Μπάμπη Τουτουντζόγλου, του διοικητικού ηγέτη της Νίκης Βόλου, ο οποίος αντιτίθεται σθεναρά σε αυτό το σενάριο μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στο magnesianews.gr.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μπάμπης Τουτουντζόγλου:

ΜΠΑΜΠΗΣ ΤΟΥΤΟΥΝΤΖΟΓΛΟΥ VOLOS 98.6 FM - CLASSICO 21-4-2017 by Γιώργος Αποστολακόπουλος | MixcloudΓια το αν πρέπει να διακοπούν οριστικά τα πρωταθλήματα:

«Ό,τι αρχίζει θα πρέπει να τελειώνει με τις σωστές διαδικασίες, με τα μέτρα ασφάλειας και τα πρωτόκολλα γιατί πάντα προέχει η υγεία όλων και ειδικά των εμπλεκομένων. Διαφωνώ κάθετα με την άποψη όσων έχουν πει ότι τα πρωταθλήματα πρέπει να σταματήσουν. Εμείς είμαστε οι άνθρωποι που βάζουμε και δεν παίρνουμε χρήματα.

Διαφωνώ με την οριστική διακοπή κάθετα γιατί μέσα από τη διαδικασία των ομάδων υπάρχουν άνθρωποι και οικογένειες που συντηρούνται από χρήματα που λαμβάνουν. Το μπάσκετ για κάποιους αποτελεί μέσο επιβίωσης, ακόμη και για τις χαμηλές εθνικές κατηγορίες. Ευχή είναι να συνεχιστούν τα πρωταθλήματα, αλλά προέχει και η υγεία».

Για το πώς θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί ο αθλητισμός εν μέσω πανδημίας από την Πολιτεία:

«Θα έπρεπε να έχουν διασφαλίσει το επάγγελμά τους, τα χρήματα είτε στη Β’, είτε στη Γ’ Εθνική, είτε ακόμη και Α2 που ονομάζεται ερασιτεχνική. Αναφέρομαι σε επίπεδο Πολιτείας ώστε να υπάρχουν κάποιες ασφαλιστικές δικλίδες σε μία ενδεχόμενη δυσκολία και για να προκύπτει κάποια στήριξη, όπως σε όλους τους εργαζόμενους. Γιατί λοιπόν η διαδικασία της Α1 να μην μεταφερθεί και στις υπόλοιπες κατηγορίες, όπως με κεντρικούς χορηγούς, με τους αθλητές να είναι καλυμμένοι για βασικά πράγματα, μιας και από την Α2 Εθνική μέχρι και τα τοπικά πρωταθλήματα βιοπορίζονται Έλληνες αθλητές και αθλήτριες; Δεν έπρεπε να περιμένουμε τον ερχομό του προβλήματος. Έπρεπε νωρίτερα τα συνδικαλιστικά όργανα των παικτών και των προπονητών να μεριμνούν».

Για τη στάση των ομάδων:

«Ξεκίνησε φέτος ένα πρωτάθλημα με όλες τις ομάδες να έχουν ίδια έξοδα και μειωμένα έσοδα. Τι κάνανε οι ομάδες και το συντονιστικό τους όργανο για να μπορέσουν να εξασφαλίσουν κάποιες διευκολύνσεις από την Πολιτεία και την ΕΟΚ όπως για διαιτησίες και μετακινήσεις; Τίποτα!

Θα πρέπει να καθίσουμε και να μιλήσουμε για το μπάσκετ, και ειδικά όσοι ζουν από αυτό και να δούμε από μηδενική βάση πώς θα γίνει καλύτερο το άθλημα, ώστε να είναι ανταγωνιστικό για να μπορέσει να επιβιώσει».

Πηγή: magnesianews.gr

Σχετικά άρθρα