Μερικές φορές οι συμπτώσεις είναι πραγματικά εντυπωσιακές και για τους προληπτικούς οδηγούν σε συμπεράσματα που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση!

Σε λίγα 24ωρα, ο Ολυμπιακός ρίχνεται στη μάχη του Final-4 του Βελιγραδίου και συμπτώσεις… τρομάζουν όσους πιστεύουν στους «κακούς» οιωνούς!

Το 1999 λοιπόν -χρονιά που οι «ερυθρόλευκοι» του Ντούσαν Ίβκοβιτς ήταν παρόντες στο Μόναχο και κατέλαβαν την 3η θέση- χρειάστηκε να αποκλείσουν στην προημιτελική φάση μια γαλλική ομάδα, την Βιλερμπάν. Όπως δηλαδή συνέβη πριν από μερικές ημέρες, όταν οι Πειραιώτες πέταξαν έξω από την τελική τετράδα την σκληροτράχηλη Μονακό.

Η δεύτερη σύμπτωση με το 1999 είναι ότι εκείνο ήταν το τελευταίο Final-4 για τον Παναγιώτη Φασούλα, ο οποίος στο τέλος της σεζόν σταμάτησε την καριέρα του ως αρχηγός του Ολυμπιακού, κάτι που αναμένεται να συμβεί φέτος και με τον νυν αρχηγό Γιώργο Πρίντεζη.

Επίσης, με την πρόκριση στο Μόναχο, ο Ολυμπιακός είχε γίνει τότε η πρώτη ελληνική ομάδα που θα αγωνιζόταν σε Final-4 για τέταρτη φορά. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα θα διεκδικήσει το τέταρτο τρόπαιο Euroleague στην ιστορία του συλλόγου.

Και η τέταρτη (και πιο άσχημη) σύμπτωση: Τον Μάρτιο του 1999, όταν ο Ολυμπιακός απέκλειε την Βιλερμπάν και προκρινόταν στο Final-4 του Μονάχου, το ΝΑΤΟ ξεκίνησε αεροπορικές επιδρομές εναντίον της Γιουγκοσλαβίας με βομβαρδισμό σερβικών στρατιωτικών θέσεων στην επαρχία του Κοσόβου (Κοσσυφοπέδιο). Ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας είναι εδώ και καιρό το Νο1 αντικείμενο συζήτησης σε όλο τον κόσμο, ξεπερνώντας ακόμα και την πανδημία του κορωνοϊού.

Για να δούμε λοιπόν τι θα συμβεί σε λίγες ημέρες στο Βελιγράδι, με την ευχή φυσικά ο Ολυμπιακός να κατακτήσει την κορυφή της Ευρώπης!

Σχετικά άρθρα