Σάλο έχει προκαλέσει η δήλωση του υψηλόβαθμου στελέχους της ΔΟΕ, Ντικ Πάουντ, ότι οι αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων θα πρέπει να έχουν προτεραιότητα στον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού!

Αξιωματούχοι αλλά και πρωταθλητές υποστηρίζουν πως κάτι τέτοιο δεν είναι ηθικό, ενώ σε νέα δημοσκόπηση το 81% των ερωτηθέντων Ιαπώνων επιθυμεί την αναβολή ή την ακύρωση της διοργάνωσης. Θέση για το θέμα πήρε και ο τετράκις «χρυσός» ολυμπιονίκης της Μ. Βρετανίας, Μάθιου Πίνσεντ, ο οποίος συμφωνεί με την πλειονότητα των κατοίκων της Ιαπωνίας..

Οι πρώτοι που αντέδρασαν στη δήλωση του πρώην προέδρου του Παγκόσμιου Οργανισμού Καταπολέμησης Ντόπινγκ Ντικ Πάουντ ήταν αθλητές από τη χώρα του, τον Καναδά. Οι «χρυσοί» ολυμπιονίκες Ερικα Γουίμπ (πάλη) και Κάιλ Σόουφελτ (ασκήσεις εδάφους) δήλωσαν ότι προτεραιότητα στα εμβόλια πρέπει να έχουν οι υγειονομικοί και οι ευπαθείς ομάδες και όχι οι αθλητές που είναι υγιείς.

Στο ίδιο μήκος κύματος και παραολυμπιονίκες, όπως ο «χρυσός» Νιλ Φάσι (Βρετανία, ποδηλασία). Με τους αθλητές συμφωνεί και η ΔΟΕ. Σε γραπτή ανακοίνωσή της αναφέρει ότι σε αυτόν «τον αγώνα δρόμου προηγούνται οι ευπαθείς ομάδες».

Σχετικά άρθρα