Για τα αιτήματα των αθλητών που δεν τους έχει επιτραπεί ακόμη να γυρίσουν στη δράση ελέω κορωνοϊού ενημερώθηκε την Τρίτη (2/2) ο Δημήτρης Κουτσούμπας, με τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ να έχει τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο του ΠΣΑΠ Γιώργο Μπαντή και τον Γιάννη Γκαγκαλούδη, που αγωνίζεται με το Μαρούσι στην Α2.

Αμφότεροι τόνισαν ότι δεν υπάρχει καμία οικονομική στήριξη από την κυβέρνηση, με τον Γ. Γκαγκαλούδη να αναφέρει ότι «δεν μπορεί η μπάλα να μην μεταδίδει τον κορωνοϊό στην Βasket League και να τον μεταδίδει μόνο στις μικρότερες κατηγορίες. Δεν μπορεί να μεταδίδεται ο ιός μόνο στις μικρές κατηγορίες εκεί δηλαδή που δεν υπάρχει το πολύ χρήμα.

Δεν μπορεί να μην υπάρχει καμιά μέριμνα για χιλιάδες αθλητές και τις οικογένειές τους όταν εξαρτάται η επιβίωσή τους από την ενασχόλησή τους με το άθλημα του μπάσκετ. Η κυβέρνηση παίζει με τις ζωές μας. Θα μας βρουν μπροστά τους. Ζητάμε την επανεκκίνηση, για μας είναι ζήτημα ζωής».

Από την πλευρά του, ο Γ. Μπαντής είπε ότι «οι αθλητές των μικρότερων κατηγοριών δεν έχουν την ίδια αντιμετώπιση από την πλευρά της πολιτείας με τις μεγαλύτερες κατηγορίες, ενώ έχουν τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες υποχρεώσεις. Η διάκριση είναι έντονη χωρίς καμιά τεκμηρίωση. Δεν μας ακούνε. Εδώ και καιρό φωνάζουμε. Την πληρώνουν οι μικρότερες κατηγορίες και ο ερασιτεχνικός αθλητισμός.

Τα όσα λένε πως ο αθλητισμός είναι από τις μεγαλύτερες πηγές διασποράς του κορωνοϊού έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την αλήθεια, που λέει ότι τα τεστ που έχουν γίνει από τον Μάιο μέχρι σήμερα έχουν δείξει ότι ο δείκτης θετικότητας στα αθλήματα που λειτουργούν είναι 0,04%. Να σταματήσουν να ρίχνουν λάσπη στον αθλητισμό για να καλύψουν τις δικές τους ευθύνες».

Ο Δ. Κουτσούμπας τόνισε πως πρέπει τώρα να στηριχθούν οι παίκτες, οι εργαζόμενοι, οι οικογένειές τους όσον αφορά το εισόδημα και την ασφάλισή τους και ότι είναι απαράδεκτο χιλιάδες οικογένειες να είναι για μήνες χωρίς εισόδημα.

Πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ έχει κάνει σχετικές παρεμβάσεις στη Βουλή, αλλά και απευθείας στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και στον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, συνεχίζοντας να στηρίζει τα δίκαια και αυτονόητα αιτήματα των παικτών.

«Δεν μπορεί να υπάρχουν δυο μέτρα και δύο σταθμά σε κατηγορίες με τα ίδια υγειονομικά πρωτόκολλα. Βεβαίως κάθε άθλημα έχει ιδιαιτερότητα. Άλλο έχει σωματική επαφή, άλλο όχι. Εδώ, όμως, μιλάμε για διαφορετικές κατηγορίες στο ίδιο άθλημα με τα ίδια υγειονομικά πρωτόκολλα. Υπάρχει σε όλα πλέον πείρα, για το ασφαλές άνοιγμα. Γι’ αυτό χρειάζεται χρηματοδότηση, προσωπικό και μέσα προστασίας. Από την πρώτη στιγμή και με προσωπική μου επιστολή και με σωρεία παρεμβάσεων, απαιτήσαμε τη στήριξη του αθλητικού κόσμου και ιδιαίτερα ερασιτεχνικών σωματείων, με ουσιαστικά μέτρα, για να σταθούν στα πόδια τους. Μιλάμε για οικονομική και υγειονομική βοήθεια, όση και όπου απαιτείται, από την πολιτεία, στους αθλητές, στους προπονητές, όσους εμπλέκονται στην αθλητική δραστηριότητα.

Τα ψίχουλα που έδωσαν εφάπαξ στα σωματεία, ίσα-ίσα που φθάνουν να καλύψουν τα έξοδα για την ένταξη στο μητρώο. Μιλάμε για κοροϊδία. Αντί η κυβέρνηση και το υπουργείο να ασχολούνται με τα πραγματικά προβλήματα, έχουν βγει τα μαχαίρια για τις εκλογές στις Ομοσπονδίες, λες και αυτό είναι το πρόβλημα. Κι επειδή ο κ. Αυγενάκης επικαλείται συνεχώς ότι έχει τη στήριξη του κ. Μητσοτάκη, λέμε καθαρά ότι και αυτός έχει την κύρια ευθύνη για αυτή την κατάσταση», ανέφερε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ.

Καταλήγοντας, μετέφερε στους εκπροσώπους των αθλητών ότι το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση άμεσα πρέπει να προχωρήσει στο άνοιγμα της αθλητικής δραστηριότητας, πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες των επιστημόνων και με όλα τα μέτρα προστασίας.

Σχετικά άρθρα