Αν πριν από λίγο καιρό υπήρχε ένα απόλυτο φαβορί για τον υποβιβασμό από την Stoiximan Basket League, αυτό δεν ήταν άλλο από τον Ιωνικό Νικαίας, ο οποίος ωστόσο είχε ανατροπή σκηνικού και μετά το διοικητικό «ξεκαθάρισμα» επήλθε η ηρεμία που τον κράτησε στα μεγάλα σαλόνια με μεγάλες νίκες στο φινάλε.

Η ανάληψη των ηνίων από το δίδυμο Πετράτου-Μαργέλη επέφερε σταδιακά ηρεμία και σταθερότητα. Παρά τα δεδομένα οικονομικά προβλήματα τα οποία προϋπήρξαν, η ΚΑΕ κατάφερε να σταθεί όρθια και η κίνηση που άλλαξε τα πάντα ήταν η εμπιστοσύνη στον Άγγελο Τσίκληρα, ο οποίος πήρε τα ηνία από τον Κούρο Σεγκούρα όταν ο έμπειρος προπονητής μετακόμισε στην ΑΕΚ.

Ακόμη κι αν ο υποβιβασμός βρισκόταν προ των πυλών, οι Νικαιώτες δεν «παραδόθηκαν», προχώρησαν σε αλλαγές ξένων, έφεραν πίσω και τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη και πέτυχαν κάτι που έμοιαζε ακατόρθωτο. Μετά το τρομερό διπλό επί του ΠΑΟΚ όλα άλλαξαν και ο Ιωνικός αποδείχτηκε εντελώς… ασυνεπής στο ραντεβού του με τον υποβιβασμό στην Α2.

Σημαντικό στοιχείο ήταν πως η επίτευξη του στόχου συνδυάστηκε με πρωταγωνιστικό ρόλο για τον νεαρό Νίκο Κολοβέρο, ο οποίος ήταν και μεγάλος πρωταγωνιστής στο επικό διπλό επί του ΠΑΟΚ, ενώ δόθηκε η ευκαιρία και στον Νίκο Αρσενόπουλο να αποδείξει πως έχει θέση στα μεγάλα σαλόνια κι αν συνεχίσει να δουλεύει στο πνευματικό επίπεδο όπως φέτος, τότε θα έχει ακόμη μεγαλύτερη περιθώρια εξέλιξης…

Πηγή: dunks.com.cy

Σχετικά άρθρα