Τον κορυφαίο παίκτη όλων των εποχών ανά θέση κλήθηκε να επιλέξει ο Μάικλ Τζόρνταν, ο οποίος τόνισε αρχικά ότι:

«Αυτή είναι μια πολύ καλή ερώτηση. Θα είμαι κάπως προκατειλημμένος γιατί δεν έπαιξα στην εποχή του Γουίλτ Τσάμπερλεϊν, του Μπιλ Ράσελ, μερικών από τους μεγάλους σταρ πριν από μένα. Και είναι πολύ δύσκολο γιατί είμαι φίλος με πολλούς παίκτες σήμερα».

Σέντερ
«Θα διάλεγα τον Ολάζουον. Αυτό αφήνει εκτός τον Shaq, τον Πάτρικ Γιούιν. Αφήνει έξω τον Γουίλτ Τσάμπερλεϊν. Αφήνει έξω πολύ κόσμο. Είναι απίστευτη η ευελιξία που είχε. Δεν είναι μόνο το σκοράρισμα του, ούτε μόνο το ριμπάουντ του ή τα μπλοκς του. Ο κόσμος δεν συνειδητοποιεί ότι ήταν στην πρώτη επτάδα σε κλεψίματα. Πάντα έπαιρνε σπουδαίες αποφάσεις στο γήπεδο. Για όλες τις πτυχές του παιχνιδιού, πρέπει να του το αναγνωρίσω».

Πάουερ φόργουορντ
«Υπάρχει ο Τζέιμς Γουόρθι, που αγαπώ και είναι ένας τύπος από τη Βόρεια Καρολίνα. Ο Καρλ Μαλόουν, ο Τσαρλς Μπάρκλεϊ, τον οποίο λατρεύω και είναι καλός φίλος, και ο Τσάρλς Όκλεϊ. Αλλά και πάλι όσον αφορά την ευελιξία, πρέπει να επιλέξω τον Λάρι Μπερντ. Τα πράγματα που μπορούσε να προσφέρει αφορούν τα πάντα. Η ιδέα εδώ είναι ότι θα έχτιζα μια ευέλικτη, πολυτάλαντη ομάδα, ικανή να κάνει πολλά διαφορετικά πράγματα».

Σμολ φόργουορντ
«Αυτό είναι το πιο δύσκολο κομμάτι γιατί έπαιξα με έναν από τους καλύτερους σμολ φόργουορντ, τον Σκότι Πίπεν. Είναι τόσο ευέλικτος, όσο φαίνεται. Χειρίζεται την μπάλα. Είναι καλός αμυντικός ριμπάουντερ. Θα δυσκολευόμουν πολύ να διαλέξω κάποιον άλλο στη θέση του σμολ φόργουορντ, παρόλο που ξέρω ότι ο Τζούλιους Έρβινγκ είναι στο ίδιο επίπεδο. Και υπάρχει και ο Ντομινίκ Γουίλικς. Και θα έπρεπε να σκεφτείς τον Έλγκιν Μπέιλορ, παρόλο που δεν είδα ποτέ τον Μπέιλορ να παίζει, ούτε έπαιξα μαζί του».

Πόιντ γκαρντ
«Αυτό είναι εύκολο. Μάτζικ Τζόνσον. Λόγω του ύψους του, ήταν αδύνατο να τον αντιμετωπίσεις. Θα ήταν η ψηλότερη ομάδα όλων των εποχών, βάζοντας εμένα ως σούτινγκ γκαρντ. Και ερχόμενος από τον πάγκο θα με αντικαταστήσει ο Τζέρι Γουέστ. Λατρεύω τον Τζέρι Γουέστ».

Σχετικά άρθρα