Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Κόροιβος Αμαλιάδας εξήγησε γιατί πάρθηκε η απόφαση να μην αγωνιστεί στην επανέναρξη της Α2.

Αναλυτικά:

«Θα θέλαμε να κάνουμε μία απαραίτητη διευκρίνιση διότι ίσως δεν έγινε απολύτως κατανοητό τι σημαίνει η επιλογή της ομάδας μας ώστε να μην συμμετάσχει στο Μίνι Πρωτάθλημα 7 εβδομάδων της Α2.

– Η ομάδα μας δεν αποχώρησε από το Πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Καλαθοσφαίρισης αφού με το νέο φορματ η συμμετοχή στο Μίνι Πρωτάθλημα ήταν προαιρετική.

– Η ομάδα μας δεν υποβιβάζεται από την Α2 με την απόφασή της αυτή, τουναντίον παραμένει στην Α2 Εθνική Κατηγορία και για την περίοδο 2021-2022.

– Οι μισθοί παικτών – προπονητών θα καταβληθούν στο ακέραιο για το διάστημα αυτό, σα να αγωνιζόταν η ομάδα μας κανονικά.

– Η ομάδα μας έκανε μια επιλογή ανάγκης, διότι το κόστος για την “προαιρετική” αυτή συμμετοχή στο Μίνι Πρωτάθλημα των 7 εβδομάδων δίχως στόχο, θα ήταν τεράστιο, και σε καμία περίπτωση δεν θα θέλαμε να διακινδυνεύσουμε την καταβολή των μισθών στους αθλητές και προπονητές μας σε ένα τόσο μικρό διάστημα με μηδενικά έσοδα και την παραμικρή κρατική βοήθεια.

– Τέλος υπό αυτές τις συνθήκες και δεδομένης της τεράστιας αγωνιστικής απραξίας των αθλητών μας και με ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας, κάτι που έχουμε επανειλημμένα αναφέρει, θα ήταν τουλάχιστον επικίνδυνο να διακινδυνεύσουμε την υγεία των αθλητών μας.

Ο ΚΟΡΟΙΒΟΣ είναι εδώ και θα είναι εδώ και στην φθινοπωρινή κλήρωση της Α2 Εθνικής Κατηγορίας.

Το Δ.Σ.»

Σχετικά άρθρα