Τους νέους κανονισμούς και τα πρωτόκολλα υγείας που θα ισχύσουν τη νέα σεζόν ανακοίνωσε η Euroleague.

Σκοπός της διοργανώτριας αρχής είναι η ολοκληρωθεί η καινούρια αγωνιστική περίοδος με το οποιοδήποτε κόστος και γι’ αυτό τον λόγο θα προβλέπονται από ήττες με σκορ 20-0 μέχρι και αποβολές.

Οι νέοι κανονισμοί της Euroleague:

– Να τηρούνται οι βασικοί κανόνες υγείας, να πλένουν χέρια, να φορούν μάσκες και να υπάρχει απόσταση μεταξύ τους.

– Να υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός ατόμων στο γήπεδο και στα αποδυτήρια.

– Κάθε ομάδα θα πρέπει να ορίσει έναν corona (covid-19) manager.

– Οι παίκτες, οι προπονητές και οι διαιτητές θα κάνουν τεστ τρεις μέρες πριν από κάθε αγώνα. Αν κάποιος βγει θετικός θα ακολουθεί καραντίνα και νέα τεστ.

– Παιχνίδια τα οποία δεν θα μπορούν να διεξαχθούν είτε λόγω της γηπεδούχου είτε λόγω της φιλοξενούμενης ομάδας και των αποφάσεων της εκάστοτε Κυβέρνησης, θα αναβάλλονται ή θα επαναπρογραμματίζονται. Αν χρειαστεί το ματς θα διεξαχθεί σε άλλο γήπεδο.

– Μία αναμέτρηση μπορεί να αναβληθεί μέχρι και τρεις φορές.

– Όλα τα ματς της Euroleague πρέπει να έχουν διεξαχθεί μέχρι τις 13 Απριλίου. Τα playoffs πρέπει να ξεκινήσουν στις 5 Μαΐου.

– Όλα τα ματς του Eurocup για την κανονική περίοδο θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου. Και αυτά του Top 16 μέχρι τις 23 Φεβρουαρίου.

– Η Euroleague θα συνεργαστεί με τους γηπεδούχους σε περίπτωση αλλαγής έδρας αρκεί το νέο γήπεδο να πληροί τις προϋποθέσεις.

– Αν δεν υπάρχουν για μία αναμέτρηση διαθέσιμες ημερομηνίες ή αν αναβληθεί για τρεις φορές τότε η ομάδα που θα έχει την υπαιτιότητα θα χάνει το ματς με 20-0. Αν συμβεί επανειλημμένα η ομάδα ΔΕΝ θα αποβάλλεται.

– Σε ματς που κάποια ομάδα θα έχει οκτώ και λιγότερους παίκτες διαθέσιμους λόγω κορωνοϊού θα χάνει το ματς με 20-0. Με επαναλαμβανόμενες ήττες με σκορ 20-0 ΔΕΝ θα αποβάλλεται η ομάδα.

– Αν κάποια ομάδα αρνηθεί να παίξει χωρίς να υπάρχει επίσημη απαγόρευση από την κυβέρνησή της ή για κάποια επίσημη αιτιολογία θα χάσει το παιχνίδι με 20-0. Στην δεύτερη φορά που θα συμβεί ΘΑ αποβληθεί. Αν αυτό συμβεί σε σειρά playoffs τότε θα αποκλειστεί.

– Αν η σεζόν διακοπεί, η βαθμολογία εκείνης της στιγμής θα θεωρείται τελική είτε για να συνεχιστεί η σεζόν, είτε για να προχωρήσουν οι ομάδες στην επόμενη φάση.

– Αν χρειαστεί οι ομάδες θα παίξουν ματς που έχουν αναβληθεί, ώστε ο αριθμός αγώνων να είναι ίδιος για όλες τις ομάδες.

– Η Euroleague θα συνεχίσει να παρακολουθεί την εξέλιξη της πανδημίας.

Σχετικά άρθρα