Τις δικές του προτάσεις προς τον Λευτέρη Αυγενάκη αναφορικά με το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ έστειλε ο Νίκος Μπουντούρης.

Αναλυτικά όσα υποστηρίζει ο παλαίμαχος παίκτης και νυν προπονητής:

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ – ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

1.Σύνδεση των ηλικιακών συνολων των ακαδημιών-συλλογων με τα αντίστοιχα ηλικιακά σύνολα της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης.Δημοτικο-λυκειο-γυμνασιο.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΣΕ ΠΙΘΑΝΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΎΣ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ

Τα παιδιά που στο σχολείο το πρωί συνυπάρχουν ακόμα και σε κλειστούς χώρους , αλλά και στο διάλειμμα, όπου υπάρχει μίξη διαφόρων τμημάτων και τάξεων, το απόγευμα απαγορεύεται να κάνουν προπόνηση ακόμα και σε μικρότερες ομάδες των ιδιων παιδιών.

Επίσης οι περισσότερες ακαδημίες είναι τοπικού χαρακτήρα και τα παιδιά είναι από την ίδια γειτονιά,αρα δεν υπάρχουν πολλές μετακινήσεις και προσμίξεις κοινωνικών συνολων.

Για το άθλημα του μπάσκετ ειδικα μπορούν να υπάρξουν εξειδικευμενες προτάσεις από ανθρώπους που ασχολούνται σε αυτό το ηλικιακο επίπεδο.

ΔΕΊΓΜΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ.

2.Αν ανοίξουν οι Ακαδημίες, θα πρέπει να μιλάμε για διαβάθμιση προπόνησης. ΑΝΟΙΚΤΌ ΓΉΠΕΔΟ, Τρέξιμο χωρίς μπάλα ίσως, ατομική τεχνική, ενδυνάμωση.

3.Ανοιγμα ακαδημιών οικονομικά σημαίνει πόρους για τον σύλλογο και τους εργαζόμενους σε αυτόν. Μετά από δύο μήνες προπονήσεων και συνδρομών, δημιουργείται μια οικονομική βάση λειτουργίας και για τα αγωνιστικά τμήματα των αντρών π. χ. που δεν φέρνει έσοδα στον σύλλογο αλλά έχει αρκετά έξοδα.

4.Οικονομία στο κράτος.
5.Κοινωνικη πρόνοια για την υγεία σωματικη και ψυχική.

6.Εξασφαλιση ανοικτών χωρών-γηπέδων σε σχολεία της κάθε περιοχης για ακαδημίες μπάσκετ, που λειτουργούν αποκλειστικά σε κλειστο γήπεδο.

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΑΘΛΗΤΕΣ-ΠΡΟΤΑΣΗ

1.Καταγραφή του αριθμού των ανθρώπων που εχουν οικονομικό πρόβλημα ανεξάρτητα από το εάν τους αδικεί το υπάρχον πλαίσιο οικονομικής συναλλαγής των όποιων μερών. Άμεση οικονομική βοήθεια.

Τα χρήματα που έχουν υποσχεθεί οι σύλλογοι σε παίκτες και προπονητες κατά 90% τουλάχιστον, από ότι γνωρίζω πρέπει να είναι στα λόγια.

2.Αυτοί που θα πληρώσουν τους παίκτες και τους προπονητές όταν ξεκινήσουν να παιζουν πρέπει να είναι οι παράγοντες και όχι μόνο το κράτος.

3.Το κράτος θα βοηθησει τους συλλόγους με το άνοιγμα των ακαδημιών που αποτελούν ένα σημαντικό έσοδο και με την διευκόλυνση σε σχέση με τα γήπεδα.

4.Για ένα ή δύο χρόνια να θεσπιστεί φόροαπαλλαγή για το ποσό που δίνουν οι χορηγοί με αυστηρή εποπτεία του κράτους.Μεσω εφορίας ίσως. Σε αυτό θα βοηθήσει μακροπροθεσμα και το μητρώο. Τώρα είναι λίγο θολό το τοπίο,ειδικα για αυτούς που θέλουν να κάνουν χορηγία.

5.Δωρεάν εβδομαδιαία τεστ σε αθλητικούς χώρους ειδικά για αυτούς που “διασταυρωνονται” με άλλες ομάδες-περιοχές

Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΈΧΕΙ ΔΏΣΕΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΎΜΕΝΗ ΚΑΡΑΝΤΊΝΑ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΎΡΓΗΣΕ ΆΡΙΣΤΑ ΜΕ ΕΛΆΧΙΣΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΛΑΝΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΕΆΝ ΕΊΝΑΙ ΑΥΤΌ ΕΦΙΚΤΌ.
ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ.

Σχετικά άρθρα