Ιούλιος 2016: Ο Πέτζα Στογιάκοβιτς έδωσε τις δικές του συμβουλές στον Γιώργο Παπαγιάννη, ως υπεύθυνος του ρόστερ των Σακραμέντο Κινγκς, επισημαίνοντας το τι πρέπει να κάνει κατά τη διάρκεια της σεζόν στους «βασιλιάδες».

Μιλώντας για τον Έλληνα σέντερ ο Πέτζα είχε τονίσει: «Δεν ξέρω αν ο πατέρας μου είχε δίκιο που επέμενε να μείνω άλλα δύο χρόνια στην Ευρώπη. Ήμουν ένα από τα παιδιά που ωρίμασαν γρήγορα και ένιωθα έτοιμος. Όμως έχουν περάσει 20 χρόνια από τότε και τώρα είναι διαφορετικά. Τα παιδιά έχουν διαφορετική προσέγγιση στη ζωή. Είπα στον Γιώργο “εδώ δεν είναι Ευρώπη, όπου θα παίζεις 2-3 δυνατά παιχνίδια το μήνα και θα είσαι χαλαρός. Στο ΝΒΑ πρέπει να παίζεις δυνατά κάθε βράδυ. Πρέπει να ξεσκιστείς στη δουλειά και να δείξεις την αξία σου”. Πιστεύω πως είναι έτοιμος για την πρόκληση».

Το ίδιο διάστημα, ο Βλάντε Ντίβατς, από τη θέση του Τζένεραλ Μάνατζερ των Σακραμέντο Κινγκς είχε δηλώσει πως πιστεύει στο ταλέντο του Γιώργου Παπαγιάννη και έκανε νέες δηλώσεις που εμφάνιζαν σαφή υποστήριξη στον Έλληνα παίχτη.

«Έχει ένα μεγάλο κορμί ο Γιώργος και πρέπει να αποκτήσει φυσική κατάσταση. Από εκεί και πέρα ταλαντούχος είναι. Φαίνεται στην επαφή του με την μπάλα, στον τρόπο που τρέχει το γήπεδο κτλ» ήταν το πρώτο σχόλιο.

Και συνέχισε: «Πρέπει να προσαρμοστεί στη μετάβαση στο ΝΒΑ. Κρατά πολύ την μπάλα, το μπάσκετ στις ΗΠΑ χρειάζεται γρήγορη σκέψη. Εγώ είμαι εδώ για να τον βοηθήσω, ξέρω τη θέση, και θα το κάνω».

Σχετικά άρθρα