Η Euroleague, ύστερα από τις έντονες αντιδράσεις των ομάδων, απέσυρε πολλές από τις αρχικές διατάξεις για το υγειονομικό πρωτόκολλο, ζητώντας από τους συλλόγους feedback για τους νέους κανονισμούς, οι οποίοι θα ακολουθηθούν τη νέα σεζόν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής, οι λεπτομέρειες θα καθοριστούν την επόμενη εβδομάδα, ωστόσο υπάρχει ήδη συμφωνία για κάποιες βασικές αρχές στα γήπεδα της Euroleague.

Σε πρώτη φάση, οι παίκτες και οι άνθρωποι των ομάδων είναι υποχρεωμένοι να τηρούν όλα τα μέτρα ασφαλείας, όπως το πλύσιμο των χεριών, την απόσταση και την χρήση μάσκας. Παράλληλα, η Euroleague θα ορίσει έναν συγκεκριμένο αριθμό ανθρώπων ως όριο για όσους μπορούν να βρίσκονται στο γήπεδο ή στις εγκαταστάσεις, ενώ κάθε ομάδα πρέπει να έχει έναν Covid-19 Manager, ο οποίος θα αναλάβει όλα τα ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια και το πρωτόκολλο.

Από εκεί και πέρα, οι παίκτες, οι προπονητές και οι διαιτητές θα κάνουν τεστ τρεις μέρες πριν το κάθε ματς και η συνολική εικόνα του πρωτοκόλλου θα ορίσει τι θα συμβεί σε περίπτωση θετικού ή θετικών κρουσμάτων.

Είναι επίσης προφανές πως θα υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες για τα ξενοδοχεία και την μεταφορά, καθώς και όλους τους παράγοντες ενός ματς, όπως για παράδειγμα οι δημοσιογράφοι.

Σχετικά άρθρα