Διευκρινίσεις έδωσε το Σάββατο (4/5) ο Νίκος Χαρδαλιάς για τη χρήση μάσκας.

«Θέλω να μιλήσω για τη χρήση μάσκας. Οι τελικές αποφάσεις των επιστημόνων έχουν αλλάξει, καθώς κινούμαστε παγκοσμίως σε αχαρτογράφητα νερά. Μεγάλοι οργανισμοί αλλάζουν αποφάσεις. Αυτό που μετρά πάντα είναι το αποτέλεσμα και η Ελλάδα τα πάει καλά», ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και γνωστοποίησε τα εξής:

Η μάσκα είναι υποχρεωτική για τους πολίτες στα:

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

ταξί

ασανσέρ

ιατρεία

διαγνωστικά κέντρα

νοσοκομεία.

Και για τους εργαζόμενους στα:

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

ταξί

σούπερ μάρκετ

καταστήματα τροφίμων

νοσοκομεία

ιατρεία

διαγνωστικά κέντρα

κομμωτήρια

κέντρα αισθητικής

Στους υπόλοιπους κλειστούς χώρους δίνεται ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας, ενώ το κυβερνητικό στέλεχος ενημέρωσε ότι «οι ειδικοί κανόνες για όλα τα υπόλοιπα θα συγκεκριμενοποιηθούν από τις 11 Μαΐου».

Παράλληλα, δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για τις εκδηλώσεις που οργανώθηκαν την Παρασκευή (1/5) για την Πρωτομαγιά παρά την απαγόρευση, για να πει σχετικά: «Οι συγκεντρώσεις προκάλεσαν ερωτήματα και διαμαρτυρίες. Τους προτείναμε εναλλακτικές ημερομηνίες επισημαίνοντας πως είναι για το δημόσιο συμφέρον, οι οποίες, ωστόσο, αγνοήθηκαν.

Κάποιοι επέλεξαν να πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις και να αγνοήσουν την κατάσταση, οι πολίτες μας κρίνουν όλους. Ήταν κυβερνητική απόφαση να μην υπάρξουν κατασταλτικές ενέργειες χθες, αλλά στο εξής σε κάθε συγκέντρωση πολιτικής διαμαρτυρίας που θα γίνεται, θα πρέπει να τηρούνται τα μέτρα προστασίας πρώτα από όλα».

Διευκρίνισε επίσης ότι οι περιορισμοί για τις κοινωνικές συναθροίσεις συνεχίζουν να ισχύουν και δεν εμπίπτουν στις περιπτώσεις πολιτικής διαμαρτυρίας.

Σχετικά άρθρα