Το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της κυπριακής μπασκετικής ιστοσελίδας, rebound.com.cy, σχετικά με τις προσπάθειες του ΑΠΟΕΛ να παίξει τη νέα σεζόν στην Stoiximan.gr Basket League, έγινε πρώτο αντικείμενο συζήτησης στα μπασκετικά στέκια της Ελλάδας και αναδημοσιεύτηκε από πολλά σάιτ. Ποια είναι η αλήθεια που είναι σε θέση να γνωρίζει ο Insider εδώ και καιρό;

Καταρχάς, δεν πρόκειται για fake news, ή απλό κουτσομπολιό! Είναι ένα θέμα που έχει υπόσταση. Οι «γαλαζοκίτρινοι» θέλουν να παίξουν στην Α1 και έχει γίνει η απαραίτητη προεργασία. Το μόνο που δεν έχει υπάρξει είναι οι… επίσημες επαφές με την ΕΟΚ και τον ΕΣΑΚΕ και κυρίως δεν έχει γίνει προς το παρόν ΚΑΜΙΑ αίτηση, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν θα γίνει στο (άμεσο;) μέλλον.

Ουσιαστικά, έχει γίνει μια προεργασία. Αφετέρου, δεν μπορεί τώρα να γίνει κάτι παραπάνω γιατί όντας σε θέση να γνωρίζουμε πρόσωπα και πράγματα στην Ελλάδα, δεν υπάρχει διαθέσιμη wild-card, άρα σε ποιανού τη θέση να παίξει ο ΑΠΟΕΛ αν εγκρινόταν; Στον ΕΣΑΚΕ αναμένουν τους δικαιούχους της ανόδου στα μεγάλα σαλόνια.

Η Πρωταθλήτρια Καρδίτσα σίγουρα θα δημιουργήσει ΚΑΕ και θα συμμετάσχει στο νέο πρωτάθλημα, ενώ αναμένονται εξελίξεις για την Αθλητική Ένωση Ψυχικού που πανηγύρισε την παλικαρίσια άνοδο μέσω των playoffs όπου λύγισε τον πανίσχυρο Τρίτωνα! Γενικά, στην Α1 επικρατεί ένα μίνι-μπάχαλο. Το τελευταίο πρωτάθλημα είχε 13 ομάδες, αλλά μόνο έναν υποβιβασμό, τον οποίο βίωσε ο Ηρακλής, οπότε για να γίνουν πάλι 14 θα πρέπει να υπάρξουν δύο νέες προσθήκες. Λογικά η Καρδίτσα και το Ψυχικό. Ή κάποιος άλλος; Μήπως ο επόμενος επιλαχών από την Α2; Μήπως ο ΑΠΟΕΛ; Θα δείξει!

Πηγή: dunks.com.cy

Σχετικά άρθρα