Η αναπτυξιακή ομάδα του Ολυμπιακού έχει βρει για τα καλά το δρόμο της με τα νεαρά παιδιά που προορίζονται για το μέλλον να έχουν βρει το ρόλο τους, με τον Βαγγέλη Τζόλο να έχει επωμιστεί το ρόλο του μεγάλου ηγέτη, στην κορυφαία χρονιά της καριέρας του μέχρι τώρα!

Ο προερχόμενος από το εφηβικό τμήμα της ΑΕΚ Ηπειρώτης γκαρντ έχει συλλέξει σημαντικές παραστάσεις όλα αυτά τα χρόνια, αλλά πουθενά με εξαίρεση τον Ίκαρο Καλλιθέας (σε ποιο χαμηλό επίπεδο) δεν είχε επωμιστεί τις ευθύνες και τη δυναμική που του έχει δώσει ο Δημήτρης Τσαλδάρης και ο Νίκος Μπάρλος. Η τρομερή του εμφάνιση στο… άντρο του Διαγόρα Δρυοπιδέων, όπου είχε πέραν από το νικητήριο τρίποντο, στατιστική επιπέδου σούπερ σταρ με 24 πόντους (2/3 βολές, 2/4 δίποντα, 6/8 τρίποντα), 7 ασίστ, 5 κερδισμένα φάουλ και μόλις ένα λάθος, σε ένα ντέρμπι ολκής. Και να ‘ταν μόνο αυτό; Οι μέσοι όροι του των 14 πόντων (46% στα σουτ τριών πόντων!!!) και των 6 ασίστ ανά παιχνίδι, υποδηλώνουν με τον πλέον τρανταχτό τρόπο ότι έχει περάσει σε άλλο επίπεδο και δικαιούται να συγκαταλέγεται στην “αφρόκρεμα” της κατηγορίας.

Η χρονιά φέτος είναι μεταβατική για τους Πειραιώτες και ο Τζόλος αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για τη μέχρι τώρα πορεία που όσο περνάει ο καιρός γίνεται όλο και πιο δυναμική, παρά το χάντικαπ του -6 με το οποίο ξεκίνησαν οι επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις στην Α2.

Σχετικά άρθρα