Μεγάλο παιχνίδι επιφύλασσε η πρεμιέρα της Α1 ΕΣΚΑΗ στο κλειστό της Αρχαίας Ολυμπίας, όπου ο Ολυμπιονίκης με υπερπροσπάθεια και αστείρευτο πάθος για 40 λεπτά, έκαμψε την αντίσταση του Προμηθέα 2014 με 64-61!

Οι παίκτες του Γιώργου Λεβεντούρη έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης, ακολουθώντας πιστά το πλάνο του προπονητή τους, βρίσκονταν συνέχεια πόντο-πόντο με τα ταλαντούχα παιδιά του πατρινού σωματείου και με τεράστια ψυχικά αποθέματα στο τέλος πανηγύρισαν το πολύτιμο ροζ φύλλο, απέναντι σε έναν αντίπαλο με πρωταγωνιστικές βλέψεις.

Οι ηγετικοί Ξενοφώντας Σακελλαρίου και Μπάμπης Κωνσταντόπουλος, συνέθεσαν ένα ασταμάτητο δίδυμο (έβαλαν μαζί τους 37 από τους 64 πόντους της ομάδας τους) και σε συνδυασμό με την ενέργεια όλων μαζί στην άμυνα και το πάθος του κόσμου στην κερκίδα, πανηγύρισαν το επιτυχές αποτέλεσμα, που βάζει ιδανικά τους Ηλείους στο νέο πρωτάθλημα.

Για τους ηττημένους, ο Νεόφυτος ήταν ο κορυφαίος με 25 πόντους, με τον Γιάννη Ελευθεριάδη να αποτελεί ένα από τα κεντρικά πρόσωπα, καθώς ήταν ο πρώτος προπονητής που έφερε τον Ολυμπιονίκη στις εθνικές κατηγορίες και είχε την ευκαιρία να δει και να συνομιλήσει με γνώριμά του πρόσωπα που τον εκτιμάνε.

Δεκάλεπτα: 20-23, 36-35, 47-51, 64-61.

ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ: Σακελλαρίου 19 (2), Μπ. Κωνσταντόπουλος 18 (2), Χατζής 9 (1), Λαμπρόπουλος 4, Λαζανάς 5, Κοντόγιωργας 4, Χρονόπουλος 2, Κριτσέλης 3, Ι. Κωσταρέλλος, Γ. Κωσταρέλλος.

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 2014: Νεόφυτος 25 (3), Κουρουπάκης 10, Κολιός 12 (3), Α. Λάγιος 2, Βασιλείου 8(2), Αγγελής 4(1), Μιχαλόπουλος, Γοργότσης, Οικονομίδης, Τσογγίδης.

Δείτε τις φωτογραφίες από το παιχνίδι του basketworld.net/iliabasket