Οι δέκα ομάδες-μέτοχοι της Euroleague εξέδωσαν ανακοίνωση-απάντηση στην επιστολή του Παναθηναϊκού, επισημαίνοντας ότι θέλουν το “τριφύλλι” στη διοργάνωση, όμως δεν θα ανεχθούν άλλες δυσφημιστικές -όπως τις χαρακτηρίζουν- δηλώσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Την ανακοίνωση υπογράφουν Αναντολού Εφές, Αρμάνι Μιλάνο, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μπαρτσελόνα, Φενερμπαχτσέ, Μπασκόνια, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Ολυμπιακός, Ρεάλ Μαδρίτης και Ζαλγκίρις Κάουνας.

Αναλυτικά:

“Και οι δέκα ομάδες, χωρίς εξαίρεση, πίστεψαν στο συλλογικό έργο της Euroleague και συνεχίζουν να το πιστεύουν.
Οι ομάδες παραμένουν ενωμένες και δυνατές μαζί, έχοντας επιτύχει χάρη σε αυτήν την ενότητα.

Η θετική εξέλιξη της Ευρωλίγκας τα τελευταία 20 χρόνια, και ιδιαίτερα την τελευταία δεκαετία, ενίσχυσε αυτήν την πεποίθηση και την αποφασιστικότητα αυτού του ομίλου να συνεχίσει να στηρίζεται στην επιτυχία του και να φέρει το ευρωπαϊκό μπάσκετ στο επόμενο επίπεδο.

Αυτή η ανάπτυξη ήταν εξαιρετική όσον αφορά την προσέγγιση, την ευαισθητοποίηση και την παρακολούθηση της Euroleague, αλλά και σχετικά με τα οικονομικά γύρω της. Αυτό έχει προσελκύσει πολλούς επιχειρηματικούς εταίρους στο οικοσύστημα της Euroleague, οι οποίοι βλέπουν την ιδιοκτησία ως το τέλειο εργαλείο για να αυξήσουν την ανάπτυξη των οργανισμών τους.

Από το 2000 οι αδειοδοτημένοι σύλλογοι της Euroleague έχουν καθιερώσει τα υψηλότερα πρότυπα ακεραιότητας. Αυτά περιλαμβάνουν οικονομικές, κανονιστικές, διαφανείς, πειθαρχικές και λειτουργικές πτυχές, για να αναφέρουμε μόνο εκείνες που έχουν τεθεί υπό αμφισβήτηση.

Τέτοια πρότυπα διακυβέρνησης μπορούν να συγκριθούν μόνο με εκείνα των καλύτερων αθλητικών οργανισμών στον κόσμο.
Η Euroleague, σύμφωνα με κάθε προβολή και ανάλυση, συνεχίζει να απολαμβάνει τεράστιες δυνατότητες για μελλοντική ανάπτυξη. Οι σύλλογοι παραμένουν απόλυτα αποφασισμένοι να συνεχίσουν να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να φέρουν το ευρωπαϊκό συλλογικό επαγγελματικό μπάσκετ στο επόμενο επίπεδο και να παραδώσουν την υψηλότερης ποιότητας διοργάνωση στην ήπειρο σε ένα συνεχώς αυξανόμενο όγκο φιλάθλων.

Όλοι οι σύλλογοι εκφράζουν τη σταθερή επιθυμία τους για τον Παναθηναϊκό να συνεχίσει στην πορεία του στην Ευρωλίγκα, επειδή ο σύλλογος αποτελεί αναπόσπαστο μέρος αυτής της επιχείρησης τα τελευταία 19 χρόνια. Ωστόσο, οι επαναλαμβανόμενες σοβαρές και αβάσιμες δυσφημιστικές τοποθετήσεις του κ. Γιαννακόπουλου δεν θα γίνουν ανεκτές.

Οι σύλλογοι θα αναλάβουν οποιαδήποτε ενέργεια κρίνουν αναγκαία για την προστασία της φήμης και της ακεραιότητας των συλλογικών και ατομικών ιδιοκτησιών τους, και για να διασφαλίσουν ότι ο σύλλογος συμμορφώνεται πλήρως με κάθε υποχρέωση που έχει δεσμευτεί ως μέλος του ομίλου”.

Σχετικά άρθρα