Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς μετά την ήττα της Παρτιζάν από τον Ερυθρό Αστέρα στον επεισοδιακό πέμπτο τελικό της Αδριατικής Λίγκας (κράτησε 3,5 ώρες καθώς υπήρξαν πολλές διακοπές με κυριότερη αυτή λόγω εντολής εκκένωσης του γηπέδου μετά από επεισόδια) δεν είχε όρεξη να μιλήσει για μπάσκετ.

«Δεν περίμενα τέτοια καταστάσεις όταν επέστρεψα. Λατρεύω αυτή τη δουλειά και αγαπώ την Παρτιζάν. Είμαι εδώ έναν χρόνο. Αν θα φύγω; Τι να κάνω; Να φύγω; Κάποιοι θα ήταν πολύ χαρούμενοι αν έφευγα.

Θέλω να συγχαρώ τον Ερυθρό Αστέρα για τον τίτλο. Όμως πώς μπορούμε να μιλάμε για μπάσκετ με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διεξήχθησαν οι τελικοί; Και δεν αναφέρομαι μόνο στον τελευταίο αγώνα, αλλά σε όσα έγιναν σε όσους προηγήθηκαν. Όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με το μπάσκετ, όμως σαν πραγματικός άνθρωπος του αθλητισμού, συγχαίρω τον Ερυθρό Αστέρα. Τι να πω στους παίκτες μου; Πήγαμε τη σειρά σε πέντε ματς απέναντι σε μια πολύ έμπειρη ομάδα. Δεν έχω κανένα παράπονο από αυτούς.

Το ερώτημα είναι αν κάποτε θα σταματήσουν αυτά τα φαινόμενα. Πρέπει να υπάρχουν κανόνες από την πρώτη μέρα και να δίνεται η δυνατότητα στους παίκτες και τους διαιτητές να κάνουν τη δουλειά τους σωστά. Από την πρώτη μέρα που επέστρεψα, έκανε ό,τι μπορούσα για να ηρεμήσουν τα πνεύματα και αυτό θα συνεχίσω να κάνω. Είμαι εδώ έναν χρόνο τώρα, αλλά αυτά τα πράγματα γίνονται εδώ και χρόνια» δήλωσε ο Σέρβος προπονητής.

Σχετικά άρθρα