Το μεγάλο ερώτημα πλέον δεν είναι αν θα συνεχιστούν τα εθνικά πρωταθλήματα σε κάθε άθλημα, αλλά τι θα γίνει με τα ερασιτεχνικά, καθώς ήδη κάποια σενάρια έχουν κάνει την εμφάνισή τους που δεν αποκλείουν την πλήρη και οριστική διακοπή.

Αυτό πρακτικά μεταφράζεται σε ανανέωση του ραντεβού των ομάδων για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022…

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, σε κάποια τοπικά πρωταθλήματα έχουν παιχτεί ελάχιστες αγωνιστικές και μέχρι την είσοδο του νέου έτους και βάσει προγράμματος θα χαθούν και πολλές ακόμη. Από την άλλη, τα πρωταθλήματα υποτίθεται ότι ολοκληρώνονται αρχές Απριλίου. Τι θα αποφασιστεί τελικά; Παράταση ή… οριστικό λουκέτο;

Στις αρμοδιότητες των τοπικών ενώσεων είναι και το κύπελλο, με όλα τα ενδεχόμενα για τη συγκεκριμένη διοργάνωση να είναι ανοιχτά, ενώ απορίας άξιο είναι τι θα γίνει με τα γυναικεία πρωταθλήματα, που δεν πρόλαβαν καν να αρχίσουν σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Το ίδιο ερώτημα πλανάται για και για τα παιδικά-εφηβικά-κορασίδων που έχουν τη δική τους σημασία για τα παιδιά, ίσως ακόμα και μεγαλύτερη από τις διοργανώσεις Ανδρών-Γυναικών.

Το μόνο σίγουρο είναι πως τα χρονικά περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα χωρίς κανείς να γνωρίζει τι ακριβώς θα γίνει, αφού η Ομοσπονδία νίπτει τα χείρας της και πετάει το μπαλάκι στην Πολιτεία, η οποία με τη σειρά της προτάσσει την ανάγκη προφύλαξης και περιορισμών απέναντι στην πανδημία του κορωνοϊού…

Σχετικά άρθρα