Με επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε το ΟΑΚΑ, γνωστοποίησε την παραχώρηση του κλειστού των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός για τα επόμενα 49 χρόνια.

Η ανακοίνωση του ΟΑΚΑ αναφέρει:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του «Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών – Σπύρος Λούης», στη σημερινή του συνεδρίαση, ενέκρινε ομόφωνα το σχέδιο της Σύμβασης Παραχώρησης του κλειστού γυμναστηρίου «Νίκος Γκάλης» στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός, δυνάμει του άρθρου 44 του ν. 4934/2022.

Έπειτα από μια μακρά περίοδο συζητήσεων με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός, για τη διευθέτηση των επιμέρους ζητημάτων και των λεπτομερειών της Σύμβασης Παραχώρησης, εξασφαλίστηκε πλήρως το δημόσιο συμφέρον, η συνέχεια της εύρυθμης λειτουργίας όλου του Ολυμπιακού Συγκροτήματος, καθώς και η διασφάλιση των ερασιτεχνικών αθλημάτων, που μέχρι σήμερα δραστηριοποιούνται σε χώρους του κλειστού γυμναστηρίου «Νίκος Γκάλης».

Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθεί η Παραχώρηση, με την υπογραφή της σχετική Σύμβασης μεταξύ του ΟΑΚΑ και της ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Μπορεί η συγκεκριμένη υπόθεση να είχε αρκετές δυσκολίες. να πήρε αρκετές αναβολές αλλά είχε αίσιο τέλος για την ΚΑΕ Παναθηναϊκός;.

Η συνεδρίαση του ΟΑΚΑ
Η συνεδρίαση η οποία έδωσε το «πράσινο φως» στην συγκεκριμένη υπόθεση, ήταν προγραμματισμένη για εχθές, αλλά η ΕΟΕ κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα. Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός εξέδωσε άμεσα ανακοίνωση στην οποία τόνιζε την απογοήτευση της για την πρωτοφανή καθυστέρηση της διαδικασίας ενώ παράλληλα εξηγούσε πως δεν θα δεχόταν άλλα εμπόδια.

Τελικά, η ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, με ανακοίνωση της σήμερα το πρωί, έκανε γνωστό ότι απέσυρε τα ασφαλιστικά μέτρα και ουσιαστικά άνοιξε διάπλατα το ζήτημα της παραχώρησης του γηπέδου.

Έτσι το κλειστό ανήκει στον Παναθηναϊκό για τα επόμενα 49 χρόνια και η υπόθεση αυτή επιτέλους τελείωσε μετά από αρκετές διαβουλεύσεις και διαπραγματεύσεις. Η συνεδρίαση του ΟΑΚΑ ήταν άμεση και η απόφαση λήφθηκε σύντομα, δίνοντας σήμερα το μεσημέρι στον Παναθηναϊκό την έγκριση για την σύμβαση παραχώρησης του γηπέδου».

Σχετικά άρθρα