Σήμερα (10/4), έως τις 23:59, έχουν προθεσμία, για να ολοκληρώσουν την αίτηση ετεροδημότη, όλοι όσοι θέλουν να ψηφίσουν μακριά από τον τόπο κατοικίας τους!

Αυτό ενδιαφέρει πιθανόν τους περίπου 2500 οπαδούς του Ολυμπιακού που έχουν κλείσει εισιτήριο και αναμένεται, αν, φυσικά, προκριθούν οι «ερυθρόλευκοι» να βρεθούν στο Κάουνας για το Final 4 (19-21 Μαΐου).

Η διαδικασία είναι απλή, μάλιστα, αφού, για να ψηφίσει κάποιος ετεροδημότης, απλώς συμπληρώνει την αίτηση στην πλατφόρμα apodimoi.gov.gr. Να σημειωθεί ότι για να γίνει δεκτή η αίτηση πρέπει να έχουν συμπληρωθεί 12 ημέρες πριν την προκήρυξη των εκλογών, δηλαδή προτού εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο με βάση την ανακοίνωση της Ν.Δ. πρόκειται να γίνει στις 22 Απριλίου.

Τι χρειάζεται για την αίτηση ετεροδημότη:
– Να έχουν διαμείνει συνολικά δύο (2) έτη εντός της Ελληνικής Επικράτειας κατά το χρονικό διάστημα των τελευταίων τριάντα πέντε (35) ετών από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης εγγραφής,
– Να έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση κατά το τρέχον ή το προηγούμενο φορολογικό έτος.
Για να συσταθεί εκλογικό τμήμα χρειάζονται τουλάχιστον 40 εκλογείς, που έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να ψηφίσουν στην ίδια πόλη, ενώ ο εκλογέας μπορεί οποτεδήποτε και έως και τρεις ημέρες πριν από την προκήρυξη των εκλογών να αναστείλει την εγγραφή του στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εξωτερικού.

Σχετικά άρθρα