Ο Άρης του Ντούσαν Ίβκοβιτς το μακρινό 1981 είχε ταξιδέψει στη Γιουγκοσλαβία και στην πόλη του Κράγεβο για ένα φιλικό με την ομάδα της Σλόγκα.

Σε εκείνο το ματς ο Γκάλης είχε εντυπωσιάσει με την εμφάνισή του. Και μετά, παρέα με τους παίκτες της Σλόγκα το γιόρτασε σε ξενοδοχείο «Τούριστ».

Η φωτογραφία κειμήλιο από εκείνη τη βραδιά, την οποία δημοσίευσε η ιστοσελίοδα Kurir, με τον Γκάλη χαμογελαστό και τα μπουκάλια μπύρα μπροστά του είναι απίστευτη. «Πιστεύω ότι του άρεσε η μπύρα «γιαγκόντινα», την οποία μάλλον ήπιε για πρώτη φορά στη ζωή του. Λίγο αργότερα επισκεφθήκαμε και εμείς τη Θεσσαλονίκη και αυτές είναι όμορφες αναμνήσεις. Δεν μπορώ να θυμηθώ τι συζητήσαμε, αλλά είμαι σίγουρος ότι ο Γκάλης και οι παίκτες του Άρη πέρασαν καλά εκείνο το βράδυ», είπε ο παλιός παίκτης της Σλόγκα και κάτοχος της φωτογραφίας, Ζάρκο Κριβοκάπιτς.

Ένας συμπαίκτης του Κριβοκάπιτς, ο Βλάντιμιρ Ντάσιτς θυμήθηκε πως ήταν να αντιμετωπίζεις τον Γκάλη: «Ο τύπος ήταν θαύμα, απλώς ασταμάτητος, διέθετε αυτό το τζαμπ σουτ, εξαιρετική διείσδυση. Μπορούσε να βάλει άνετα 30 πόντους ή παραπάνω. Δεν μπορούσες να τον μαρκάρεις».

Πηγή:sfina.gr

Σχετικά άρθρα