«Μας προτάθηκε ο Γκαρνέτ!». Μόνο και μόνο στο άκουσμα τέτοιας είδησης δεν μπορείς να μην ενθουσιαστείς.

Πόσο μάλλον όταν οι λέξεις αυτές βγαίνουν από το στόμα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, ο οποίος μιλάει μόνο όταν υπάρχει λόγος. Τον Οκτώβριο του 2011, ο Σέρβος προπονητής είχε παραδεχθεί ότι το προηγούμενο καλοκαίρι προτάθηκε στους «πράσινους» ο Κέβιν Γκαρνέτ, περίπτωση την οποία οι πρωταθλητές Ευρώπης -τότε- εξέτασαν και μάλιστα αρκετά σοβαρά!

Στη συνέχεια, ωστόσο, ο Ζοτς εξήγησε τους λόγους για τους οποίους δεν προχώρησε μία από τις μεγαλύτερες μεταγραφικές «βόμβες» στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Αναλυτικά όσα είχε πει ο Ομπράντοβιτς στη Nova: «Ο Κέβιν Γκαρνέτ ήταν ένας από αυτούς που μας προτάθηκαν. Η συγκυρία για τον συγκεκριμένο παίκτη ήταν ότι έρχεται από μια ομάδα η οποία έχει το ίδιο σήμα, το τριφύλλι και ότι πρόκειται για έναν μπάσκετ-μάνιακ. Και επίσης είναι έναν ηγέτης. Μάλιστα και οι πληροφορίες που συλλέξαμε για εκείνον από διάφορους συναδέλφους, αλλά και η εικόνα που έχουμε τόσα χρόνια είναι δεδομένη. Θα μπορούσε να βοηθήσει νέους παίκτες στον τρόπο σκέψης και σε άλλα πράγματα λόγω εμπειρίας».

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με όσα είπαν τον Μάιο του 2015 στο στούντιο του ΟΤΕ-TV οι αδερφοί Αγγελόπουλοι, ο Ολυμπιακός είχε βρεθεί κι αυτός, την ίδια εποχή με τον Παναθηναϊκό, κοντά στο να φέρει στην Ελλάδα τον αστέρα του ΝΒΑ: «Κάποια στιγμή ήμασταν κοντά στον Κέβιν Γκαρνέτ, αλλά δεν προχώρησε. Ήταν επί Ίβκοβιτς, στο lock out» είχαν αποκαλύψει οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός.

Σχετικά άρθρα