Το καλοκαίρι του 2010 έκαιγαν τις φανέλες του και στη διάρκεια εκείνης της σεζόν συνεχώς τον αποδοκίμαζαν όπου τον πετύχαιναν.

Όπως οι μεγάλοι έρωτες όμως χαρακτηρίζονται από ένα άσβεστο πάθος, έτσι και οι φίλαθλοι του Κλίβελαντ αδυνατούσαν να αποβάλλουν από τη σκέψη τους τον ΛεΜπρόν Τζέιμς.

Και η απόδειξη γι’ αυτό έγκειται σε ένα και μόνο αδιάψευστο στοιχείο: τους αριθμούς τηλεθέασης. Συγκεκριμένα, η καταμέτρηση του πρώτου αγώνα για τους τελικούς της Ανατολικής Περιφέρειας ανάμεσα στους Σικάγο Μπουλς και τους Miami Heat κατέδειξε πως ύστερα από τις δυο πιο άμεσα ενδιαφερόμενες πόλεις (Σικάγο, Μαϊάμι) η τρίτη περιοχή που συγκέντρωσε τα υψηλότερα ποσοστά τηλεθέασης ήταν το Κλίβελαντ. Έκπληξη; Μάλλον όχι, αν θυμηθούμε το γνωστό λαϊκό άσμα «Κάψε».

«Κάψιμο» που ολοκληρώθηκε τέσσερα χρόνια αργότερα, όταν ο «βασιλιάς» επέστρεψε… καβάλα στ’ άλογο για να ολοκληρώσει το έργο του. Πράγμα που κατάφερε τη σεζόν 2015-2016 όντας ο απόλυτος πρωταγωνιστής στην κατάκτηση του πρωταθλήματος από τους Καβαλίερς.

Σχετικά άρθρα