Ο Τάρο Κόνο είναι το πρώτο στέλεχος της ιαπωνικής κυβέρνησης, που αφήνει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα σχετικά με την διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων. Η κορυφαία αθλητική διοργάνωση, έχει προγραμματισθεί να αρχίσει στις 23 Ιουλίου 2021 στο Τόκιο και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, διαβεβαιώνουν ότι δεν τίθεται θέμα δεύτερης αναβολής, μετά από εκείνη του περασμένου καλοκαιριού, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Όμως, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης της Ιαπωνίας, Τάρο Κόνο, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου: «Δεδομένης της κατάστασης του κορωνοϊού, μπορεί να συμβεί οτιδήποτε. Η οργανωτική επιτροπή και η ΔΟΕ, πρέπει φυσικά να σκεφθούν για σχέδια έκτακτης ανάγκης. Η ιαπωνική κυβέρνηση προετοιμάζεται σταθερά για τους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες».

Παρά τον εμβολιασμό του πληθυσμού, η υποστήριξη των Ιαπώνων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, έχει μειωθεί σημαντικά. Μια πρόσφατη δημοσκόπηση, έδειξε ότι το 80% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι οι Αγώνες πρέπει να αναβληθούν ξανά ή απλώς να ακυρωθούν.

Σχετικά άρθρα