Οι Ουκρανοί μπασκετμπολίστες ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την ρωσική εισβολή στα εδάφη της χώρας τους, μετέφεραν ένα μήνυμα μέσω βίντεο όχι μόνο προς την κοινότητα του μπάσκετ αλλά και σε όλο τον πλανήτη.

Οι αθλητές που συμμετέχουν στο βίντεο είναι οι Σάσα Μπόρμποφ, Κίριλο Φεσένκο, Μαξ Σβόνοφ, Ντένις Λουκάνοφ, Σλάβα Κράτσοφ, Ίλια Συντόροφ, Ολεκσάνταρ Λυπόβι, Μαξίμ Κορνιένκο, Σέρτζι Παβλόφ, Πάβλο Κρούτους, Βιτάλι Ζότοφ, Σλάβα Πετρόφ, Στας Τιμοφένκο, Μαξίμ Ζακουρντάεφ, Άλεξ Λεν, Σβι Μίτσιαλουκ και Ντμύτρο Κριβένκο.

«Είμαστε Ουκρανοί μπασκετμπολίστες, για πολλά χρόνια εκπροσωπούμε τη χώρα μας σε όλο τον κόσμο. Κερδίζουμε παιχνίδια, κερδίζουμε τρόπαια, κάνουμε ρεκόρ, παίζουμε ενάντια στις καλύτερες ομάδες στον κόσμο και ενάντια στους καλύτερους μπασκετμπολίστες στο πλανήτη. Αλλά το πιο σημαντικό: είμαστε άνθρωποι, είμαστε γονείς των παιδιών μας, είμαστε γιοι των πατεράδων και των μητέρων μας. Είμαστε οι καλύτεροι φίλοι κάποιου και άξιοι σύζυγοι για τις γυναίκες μας» ανέφεραν αρχικά οι αθλητές και πρόσθεσαν:

«Εδώ και 10 μέρες, ρωσικοί πύραυλοι και αεροπλάνα σκοτώνουν ειρηνικούς Ουκρανούς. Χωρίς λόγο, καταστρέφουν τις υποδομές μας. Συνθλίβουν τη ψυχή του αγαπημένου μας λαού με το πρόσχημα των ανόητων ιδεών απελευθέρωσης από ανύπαρκτους φασίστες μόνο και μόνο επειδή ο Πούτιν είναι τρελός. Ο Πούτιν δεν λυπάται ούτε τις ζωές των Ρώσων που μόνο την πρώτη εβδομάδα σκότωσαν περισσότερους από 6000 ανθρώπους».

Σχετικά άρθρα