Συνέντευξη στην εκπομπή «Overplay» του Amerikanos24 παραχώρησε ο Τόμας Ουόκαπ, ο είπε πολλά ενδιαφέροντα πράγματα.

Αναλυτικά:

Για την κατάσταση που βρίσκεται τώρα ο Ολυμπιακός:
“Μου αρέσει το σημείο που βρισκόμαστε. Μου αρέσει πολύ το σημείο στο οποίο βρισκόμαστε. Θα έλεγα 10 αν ήμασταν πρώτοι χωρίς κανένα πρόβλημα. Επτά ή οκτώ, λόγω της ανθεκτικότητας που δείξαμε μέχρι τώρα. Ξέρετε, είπαμε ότι μόλις μερικοί παίκτες άρχισαν να τραυματίζονται θα είναι δύσκολη περίοδος. Πρέπει να αντέξουμε την καταιγίδα και αυτή τη στιγμή, είμαστε στην έκτη θέση. Μας αρέσει το πού είμαστε και μας δίνει μια ευκαιρία για να είμαστε στα πλέι-οφ και να μην χρειάζεται να κάνουμε τόσο πολλή δουλειά, ξέρετε, και να εξαρτόμαστε από άλλους, αλλά τα πάντα εξαρτώνται από τον εαυτό μας προς το τέλος της σεζόν.”

Για το αν ο Μπαρτζώκας βρήκε τον τρόπο να γυρίσει τα πράγματα στον Ολυμπιακό μετά την «κοιλιά» της ομάδας: “Πάντα τον είχε. Έχει τις λύσεις όλη την ώρα, αλλά υπάρχουν πολλά κινούμενα κομμάτια του παζλ. Πολλές διαφορετικές μεταβλητές που έχουμε. Παιδιά που προέρχονται από τραυματισμό, νέα παιδιά, όλοι ενσωματώνονται με τη μία. Οπότε, είναι στο χέρι μας. Ως παίκτης, είναι ένα μεγάλο μέρος της δουλειάς σου είναι να καταλάβεις πώς να ταιριάξεις. Και τα παιδιά το κάνουν αυτό. Δεν συμβαίνει από τη μια μέρα στην άλλη. Οι καλύτερες ομάδες στην EuroLeague είναι συνήθως ομάδες που έχουν έναν κορμό και κολλάνε μαζί. Χρειάζεται λοιπόν λίγος χρόνος, αλλά μπορείτε να δείτε ξεκάθαρα, όχι μόνο από τις νίκες μας και τις ήττες, αλλά από την ποιότητα του του μπάσκετ, το οποίο έχει κάνει ένα βήμα μπροστά. Γιατί τα παιδιά προσαρμόζονται.”

Για το αν είναι «παίκτης Μπαρτζώκα»: “Αισθάνομαι πολύ τυχερός, πολύ τυχερός. Όντας σε αυτή την φάση της καριέρας μου, ακόμα μαθαίνω. Όταν πρωτοήρθα εδώ, αυτό ήταν ένα είδος συστήματος που δεν είχα παίξει ποτέ. Και ακόμα μαθαίνω το σύστημα. Ακόμα βελτιώνομαι σε αυτό το σύστημα. Νομίζω ότι είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα σχετικά με αυτό, είναι ότι μπορείς απλά να συνεχίσεις να γίνεσαι όλο και καλύτερος και καλύτερος σε αυτό. Αλλά και επίσης, που μπορείς να δεις ότι λειτουργεί και λειτουργεί τόσο καλά. Έτσι, είναι εύκολο να το εμπιστευτείς, είναι εύκολο να το πιστέψεις. Και ξέρετε, έχει το δικό του σύστημα, αλλά στη συνέχεια μας αφήνει να παίξουμε και το λατρεύω αυτό. Και είναι ωραίο να βλέπεις πόσο επιτυχημένο είναι, επειδή ως προπονητής, πιστεύω ότι το αξίζει.”

Για την ατάκα του Μπαρτζώκα σχετικά με τους ηγέτες: “Είμαι κάπως στη μέση με αυτό. Ξέρετε, νομίζω ότι αυτό που λέει είναι σωστό. Δεν είναι μόνο ένας παίκτης που ηγείται και οι υπόλοιποι ακολουθούν. Παιδιά που βγαίνουν μπροστά σε διαφορετικές στιγμές. Αλλά αν πρόκειται να είσαι καλός ηγέτης, πρέπει επίσης να έχεις καλούς ακόλουθους και παιδιά που υιοθετούν την κουλτούρα. Και νομίζω ότι η κουλτούρα εδώ είναι αυτό εννοεί όταν λέει ότι δεν υπάρχει μόνο ένας ηγέτης. Αλλά η κουλτούρα είναι τόσο ισχυρή που καθώς έρχεσαι εδώ, είναι πολύ εύκολο να ενσωματωθείς σε αυτή την κουλτούρα, τη νικητήρια κουλτούρα, την ανταγωνιστική κουλτούρα που έχουμε όπου, αν τα πράγματα αρχίσουν να πηγαίνουν άσχημα, συγκεντρωνόμαστε και ξαναβρίσκουμε το δρόμο μας. Αυτή είναι η κουλτούρα, η ανταγωνιστική κουλτούρα που ο Ολυμπιακός αξιοποιεί.”

Για το αν θεωρεί τον εαυτό του ηγέτη: “Ναι. Απολύτως. Νομίζω, ναι, είμαι ένας από τους τους ηγέτες της ομάδας. Διανύω τον τρίτο μου χρόνο εδώ. Ο Παπανικολάου προφανώς είναι σαν ο ακρογωνιαίος λίθος, είναι η “πέτρα” για την ομάδα. Είναι ο ηγέτης, είναι ο τύπος τον οποίο όλοι κοιτάμε. Αυτός είναι που κάνει επιπλέον δουλειά. Και έτσι είναι εύκολο να υποστηρίξουμε αυτό. Όσο περισσότερο χρόνο περνάς κάπου, τόσο περισσότερη ευθύνη, πέφτει στους ώμους σου. Οπότε ναι, νιώθω ότι είμαι ηγέτης, νομίζω ταιριάζει στην προσωπικότητά μου και είμαι πολύ προνομιούχους και τυχερός να βρίσκομαι σε θέση όπου μπόρεσα να μείνω εδώ και να θεωρούμε ηγέτης.”

Για το αν θα είναι διαθέσιμος για την Εθνική ενόψει των παραθύρων του Φεβρουαρίου:
“Φυσικά, φυσικά. Ειδικά με την πρώτη του θητεία στην διεθνή προπονητική είναι σημαντικό να βγούμε, να αποδείξουμε πως θα παίξει η εθνική ομάδα της Ελλάδας. Είναι σαν μια πρώτη εντύπωση. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που εκπροσωπώ την Eθνική ομάδα και για να ξεκινήσει θετικά την παρουσία του.”

Για το ποιον θα εμπιστευόταν να πάρει το σουτ που θα του σώσει τη ζωή: “Στατικό σουτ; Θα πω τον Άλεκ Πίτερς. Αλλά σε ό,τι έχει να κάνει με κινήσεις και ταλέντο, νομίζω ότι είναι ίσως ο Κάνααν καλύτερος.”

Για το μήνυμά του για τους φίλους του Ολυμπιακού: “Ξέρετε, αισθανόμαστε λες και επιτέλους έχουμε κάποιο μομέντουμ. Οπότε, ναι, είναι κάτι σαν ένα τρένο που περνάει. Ή ανεβείτε πάνω ή κατεβείτε. Έτσι αισθανόμαστε. Και, ναι, οι στόχοι ήταν το ίδιο από την αρχή. Ξέρεις, από τότε που ήρθα εδώ, ο στόχος μου είναι να κερδίσω ένα triple crown. Αυτός είναι ακόμα ο στόχος. Και, θα συνεχίσουμε μέχρι να το κάνουμε.”

Για τα κομπλιμέντα που δέχεται από φιλάθλους του Παναθηναϊκού: “Μερικά από τα μεγαλύτερα κομπλιμέντα τα έχω πάρει από σοβαρούς σκληροπυρηνικούς οπαδούς του Παναθηναϊκού που λένε «είμαι Παναθηναϊκός, αλλά μου αρέσει ο τρόπος που παίζεις. Σεβόμαστε τον τρόπο που παίζεις». Και νομίζω ότι αυτό για μια χώρα όπως η Ελλάδα, όπου είναι γνώστες του μπάσκετ, όχι απλά οπαδοί που έρχονται για να υποστηρίξουν, αλλά οπαδοί που καταλαβαίνουν το παιχνίδι, σημαίνει πολλά. Οπότε, ναι. Αυτά είναι τα κομπλιμέντα που μου αρέσουν.”

Για την αίσθηση του να παίζεις σε ένα Ολυμπιακός–Παναθηναϊκός με τους “πράσινους” σε καλύτερη κατάσταση από πέρσι: “Το λατρεύεις. Μου αρέσει το συναίσθημα του να πηγαίνεις στο OAKA και να υπάρχουν 20 και πάνω από χιλιάδες εκεί, και να είναι θορυβώδεις. Όταν τελειώσω την καριέρα μου στο μπάσκετ και κοιτάξω πίσω, δεν θα θυμάμαι τις εύκολες νίκες αλλά τα ντέρμπι. Αυτά είναι τα παιχνίδια που αγαπάς ως ανταγωνιστής. Έτσι, είμαστε πολύ τυχεροί που είμαστε εδώ και είμαστε μέρος αυτής της αντιπαλότητας.”

Σχετικά άρθρα