Ο Τόμας Ουόκαπ αναφέρθηκε τόσο στην προσαρμογή του στον Ολυμπιακό, αλλά και στο παρελθόν του στην Ζαλγκίρις.

Αναλυτικά όσα είπε ο Αμερικανός άσος:

Για την προσαρμογή του στον Ολυμπιακό:
«Στον Ολυμπιακό ήμασταν λίγοι οι νέοι παίκτες και όλοι οι υπόλοιποι ήταν και την περασμένη χρονιά. Για εμένα ήταν εύκολο να ενσωματωθώ. Ήξερα τι θέλουν από εμένα, ήξερα τον ρόλο μου και αυτό έκανε τα πράγματα λίγο πιο εύκολα.

Το μόνο που μπορείς να ζητήσεις είναι σταθερότητα. Αυτό μου αρέσει πραγματικά. Είναι η πρώτη φορά που παίζω σε ένα τέτοιο σύστημα. Παίζω κυρίως την πρώτη και την τρίτη περίοδο και ο Σλούκας την δεύτερη και την τέταρτη.

Είναι καλό να έχεις συνέπεια. Μπορώ να παίξω όσο πιο δυνατά μπορώ και θα βγω μετά την πρώτη περίοδο. Αυτό σου δίνει το καθαρό μυαλό να παίζεις με όλο σου το είναι. Πραγματικά μου αρέσει αυτό. Σε κάποιους δεν αρέσει αυτό, αλλά εγώ το ευχαριστιέμαι».

Στη Ζάλγκιρις κανείς δεν επιτρεπόταν να πατήσει στο σήμα της ομάδας. Έτσι ο Ουόκαπ, όταν πρωτοήρθε στον Ολυμπιακό, δεν πατούσε πάνω στο σήμα που έχουν οι Πειραιώτες στα αποδυτήρια, με τους συμπαίκτες του να απορούν! «Έχουμε το σήμα του Ολυμπιακού στο πάτωμα στα αποδυτήρια. Όταν πρωτοήρθα λοιπόν, περπατούσα γύρω από αυτό, ποτέ πάνω του. Ένας συμπαίκτης μου με ρώτησε γιατί το κάνω αυτό. “Μα είναι το σήμα”, του είπα. Δεν έχουμε τις ίδιες παραδόσεις εδώ”».

Σχετικά άρθρα