Στη ζωή τίποτε δεν ήταν τυχαίο και μπορεί ορισμένοι να ξαφνιάστηκαν από την περσινή, ξέφρενη πορεία της παιδικής ομάδας του Πανιωνίου, όμως η πορεία έχει και συνέχεια, με την παρουσία του Κώστα Μελέτη να δίνει τα απαραίτητα εχέγγυα.

Παρότι είχε κι άλλες προτάσεις στα χέρια του τόσο από την Ελλάδα, όσο και από την Κύπρο, ο έμπειρος τεχνικός αποφάσισε να μείνει στην Πλατεία για να μην αφήσει στη μέση το σπουδαίο έργο του. Την περασμένη αγωνιστική περίοδο απέκλεισε ομάδες με τεράστια δυναμική στις αναπτυξιακές ηλικίες, όπως ο Ολυμπιακός και ο Ίκαρος Καλλιθέας, κατακτώντας τον τίτλο στην ΕΣΚΑ, ενώ στη συνέχεια άφησε τρίτο τον Προμηθέα Πατρών, χάνοντας το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα από τον Παναθηναϊκό. Όπως γίνεται αντιληπτό, ξεπεράστηκε κάθε προσδοκία και φέτος βλέπουμε την ανάλογη συνέχεια.

Το επίπεδο παραμένει εξαιρετικά ανταγωνιστικό, όμως ο Ιστορικός παραμένει αήττητος μετά το πέρας και της… γρουσούζικης 13ης αγωνιστικής, έχοντας κερδίσει όλα τα ντέρμπι και μετρώντας κατά μέσο όρο 80 πόντους σκοράρισμα στην επίθεση και μόλις 45 παθητικό στην άμυνα ανά αγώνα. Φοβερά πράγματα για τους “κυανέρυθρους” του Κώστα Μελέτη, οι οποίοι έχουν ηδη επικρατήσει στην έδρα τους το μεγάλο φαβορί, Ολυμπιακό, αλλά και εκτός έδρας σημαντικούς αντιπάλους όπως το Παλαιό Φάληρο, ο Ίκαρος Καλλιθέας και ο Πρωτέας Βούλας.

Το σύνολο που έχει δημιουργηθεί αποτελείται κατά το 90% του από παιδιά τα οποία προέρχονται από την Ακαδημία του Πανιωνίου και η ομάδα στηρίζεται πραγματικά σε 15 παίκτες. Βασικό μέλημα της προσπάθειας που γίνεται είναι η ομάδα να έχει την δυνατότητα να αγωνίζεται και με τους 12 παίκτες που έχει στο παρκέ και όχι σε μικρά σε αριθμό σχήματα όπως είθισται. Η αγωνιστική φιλοσοφία είναι ξεκάθαρη: uptempo ρυθμός σε άμυνα και επίθεση χαρακτηριστικό a priori του προπονητή της ομάδας, με τρόπο τέτοιο που να δίνει την ευκαιρία σε όλους τους αθλητές να αναπτύσσουν παράλληλα με τη ομαδική επιτυχία και την ατομική τους δεξιότητα, με βάση τα σύγχρονα δεδομένα του μπάσκετ.

Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του Κώστα Μελέτη στην επίσημη σελίδα της ακαδημίας του Πανιωνίου, η ομάδα έχει στόχο να μάθει να πρωταγωνιστεί και μέσα από τη διαδικασία της χρονιάς, η επιτυχία θα είναι οι αθλητές αυτοί να έχουν ένα παράθυρο στο μπασκετικό τους αύριο. Όσο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, στη Νέα Σμύρνη δεν θεωρούν εαυτόν φαβορί. Αντίθετα, όλοι ξέρουν ότι ο Ολυμπιακός έχει το προβάδισμα σε κάθε επίπεδο, χωρίς αυτό σε καμία περίπτωση να μειώνει τόσο τη δυναμική, όσο και το υψηλό επίπεδο της δουλειάς που διενεργείται.

Αυτή τη στιγμή η ομάδα ετοιμάζεται μέσα στις διακοπές των Χριστουγέννων να ταξιδέψει σε δύο διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας (Σέρρες και Πάτρα), όπου θα συμμετάσχει σε πολύ δυνατά τουρνουά. Αξίζει να σημειωθεί πως ο head coach έχει δίπλα του ένα ικανότατο τιμ, αποτελούμενο από τον Γιώργο Σολωμό, τον Γιώργο Μελέτη, τον Ευριπίδη Παπαϊωάννου και την Αίγλη Σαρλάνη , η οποία είναι υπεύθυνη στο κομμάτι μυικής συναρμογής και αθλητικής ανάπτυξης.

Σχετικά άρθρα