Στην προ τελευταία θητεία του στο Περιστέρι, ο Αργύρης Πεδουλάκης είχε κλείσει ένα πανύψηλο παιδί από τα Μέγαρα, που είχε “κοπεί” από τους υπευθύνους των ακαδημιών του Ολυμπιακού και αποφάσισε να τον πάρει μαζί του και στον Παναθηναϊκό, όταν ανέλαβε για πρώτη φορά τον εξάστερο. Τα χρόνια πέρασαν, ο Γιώργος Παπαγιάννης έγινε άντρας, εφτασε μέχρι το ΝΒΑ και πλέον ήρθε η ώρα ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ, καθώς παύει πια να λογίζεται σαν ταλέντο και στο ματς ενάντια στην Εφές Αναντολού ξεδίπλωσε πτυχές των ικανοτήτων του.
O Oυάλι πέρασε δύσκολο βράδυ και δεν έδωσε λύσεις, ο Ίαν Βουγιούκας δεν μπόρεσε να κάνει τη διαφορά και στα μέσα του τρίτου δεκάλεπτου, στο πιο κρίσιμο σημείο, ο Άρτζι επιστράτευσε τον “Papajohn”, ο οποίος τον έβγαλε ασπροπρόσωπο και εξελίχθηκε σε κομβικό παίκτη για να έρθει το πολυπόθητο ροζ φύλλο και με επιβλητικό, μάλιστα, τρόπο.
Από τη στιγμή που μπήκε, δεν… ξαναβγήκε και σε εκείνο το διάστημα, ο Παναθηναϊκός έπαιξε ονειρεμένο μπάσκετ, με επιθετικότητα και αμυντική συνέπεια. Ο γίγαντας των 218 εκατοστών “σκέπασε” το καλάθι και δεν άφηνε τους Τούρκους να πατήσουν μέσα, ενώ είχε φοβερή συνεισφορά και στη στατιστική, τελειώνοντας το παιχνίδι με 10 πόντους (5/6 δίποντα), 7 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και μία τάπα, με τον δείκτη αξιολόγησής του (17) να ξεπερνάει τα λεπτά συμμετοχής του (16)!!!
Πέρυσι με τον Ρικ Πιτίνο, ο 22άχρονος παίκτης έκανε step up, βελτιώνοντας αρκετά στοιχεία του παιχνιδιού του και κυρίως τον τρόπο που κινείται στο γήπεδο. Αυτό που χρειάζεται είναι αυτοπεποίθηση και να… αγριέψει. Μέχρι στιγμής τον βλέπουμε μόνο σε… προσεισμούς. Είναι βέβαιο πως μόλις βρει απόλυτα τον εαυτό του θα καθιερωθεί και ενδεχομένως θα αφήσει εποχή αν αξιοποιηθεί σωστά και αντιληφθεί κι ο ίδιος πλήρως τι πρέπει να κάνει πάνω στο παρκέ. Το potential του είναι τεράστιο και μένει να δούμε πώς θα εξελιχθεί.



