Το NBA εξετάζει σοβαρά τη προοπτική να γίνει το πρώτο επαγγελματικό πρωτάθλημα στις ΗΠΑ που θα προχωρήσει σε γενικευμένο εμβολιασμό σε παίκτες και προπονητές.

Σύμφωνα με το ESPN, ήδη έχουν αρχίσει συζητήσεις ανάμεσα σε στελέχη της Λίγκας, γιατρών ομάδων και μάνατζερ, έχοντας επικεντρωθεί στην ανάγκη δημιουργίας εκπαιδευτικού προγράμματος για παίκτες και προσωπικό σχετικά με τις επιλογές εμβολίων, τις πιθανές παρενέργειες και την αποτελεσματικότητά τους, ώστε να ηρεμήσουν οι παίκτες και να είναι πρόθυμοι να εμβολιαστούν.

«Υποθέτω ότι οι περισσότεροι παίκτες θα είναι πρόθυμοι να το αποδεχτούν. Θα χρειαστούμε κάποιον που εμπιστεύονται, που δεν ασχολείται με το πρωτάθλημα, που μπορεί να εκθέσει τα πράγματα στους σκεπτικιστές. Ίσως είναι κάποιος σαν τον πρόεδρο Ομπάμα. Και έτσι θα δώσουμε την ευκαιρία στους παίκτες να παρακινήσουν τους άλλους, κάτι που συνέβη με τις μάσκες» εξήγησε ένας μάνατζερ.

Σε κάθε περίπτωση, το θέμα είναι πόσο γρήγορα το πρωτάθλημα θα έχει πρόσβαση σε εμβόλια. Η Wall Street Journal ανέφερε την Κυριακή ότι ορισμένοι ειδικοί της Υγείας υποστηρίζουν τον έγκαιρο εμβολιασμό των επαγγελματιών αθλητών για να αποδείξουν εμφανώς την αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά του.

Σχετικά άρθρα