Ανέβηκαν οι τόνοι στο Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ με τον Μάνο Παπαδόπουλο να λέει στους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο ότι θα γραφτούν στο βιβλίο Γκίνες για την αποχώρηση του Ολυμπιακού στο ημίχρονο του ημιτελικού κυπέλλου, ενώ έντονο διάλογο είχε και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με τον Παναγιώτη Αγγελόπουλο.

Αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν μέσα στο Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ

Δημήτρης Γιαννακόπουλος: «Θέλουμε να δούμε αν κάτι μπορεί να αλλάξει. Αφήσαμε τα πάντα για να είμαστε εδώ και να συζητήσουμε για το πρόβλημα που θεωρεί μία από τις μεγάλες ομάδες πως υπάρχει. Όταν πριν ένα χρόνο ο Παναθηναϊκός έστειλε αρχεία, δεδομένα και DVD για την Euroleague ζητώντας από τους ιδιοκτήτες να συζητήσουν το πρόβλημα, γιατί δεν εμφανίστηκαν οι ιδιοκτήτες, παρά έστειλαν έναν υπάλληλο στη συζήτηση;».

Παναγιώτης Αγγελόπουλος: «Ο κ. Σκινδήλιας δεν είναι υπάλληλος. Να μιλάτε με περισσότερο σεβασμό. Είναι αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού».

Δημήτρης Γιαννακόπουλος: «Κ. Αγγελόπουλε δεν ακούσατε. Είπα δεν είναι ιδιοκτήτης. Εσείς γιατί δεν εμφανιστήκατε; Σωστά ή λάθος, είχαμε κάποια παράπονα στην Euroleague. Έγινε μια συνάντηση πέρυσι. Ο Ολυμπιακός δεν συμμετείχε. Η συνάντηση ήταν στην Μαδρίτη».

Παναγιώτης Αγγελόπουλος: «Εσένα σε πειράζει γιατί δεν πήγε ο Αγγελόπουλος στην Μαδρίτη;».

Δημήτρης Γιαννακόπουλος: «Ευχαριστώ πολύ για τη σοβαρή και εμπεριστατωμένη απάντηση που μου δώσατε».

Χρήστος Σταυρόπουλος: «Έγινε καθαρή παρανομία. Ως Ολυμπιακός δεν μπορούμε να το συνεχίσουμε αυτό. Έχουμε την αλληλογραφία, είδαμε τι έγινε. Υπήρχε παρέμβαση. Δεν ήταν τυχαία η παρουσία του κ. Γιαννακόπουλου και του κ. Παπαδόπουλου. Σήμερα πρέπει να πάρουμε θέση. Κύριε Γιαννακόπουλε στην Μαδρίτη επειδή ήμουν παρών ως εκπρόσωπος, όχι ως ιδιοκτήτης, δεν μαζευτήκαμε για τη διαιτησία. Μαζευτήκαμε για να μιλήσουμε για την παραβατική συμπεριφορά του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Το λέω για να μην δημιουργούνται εντυπώσεις».

Μάνος Παπαδόπουλος: «Ακούγοντας προσεκτικά τις τοποθετήσεις, θεωρώ ότι είμαστε σε αυτή τη συζήτηση στο παρά πέντε, επειδή ο Ολυμπιακός έχανε ένα ματς. Κάθε φορά που χάνει ένα ματς του φταίνε όλοι οι άλλοι πλην της ομάδας. Σας είπα στο προηγούμενο συμβούλιο πως ο Ολυμπιακός νοιάζεται μόνο για την ομάδα του, όχι για το ελληνικό μπάσκετ. Ακόμα και αυτό που έγινε με την ΚΕΔ το κάνετε στο παρά πέντε. Χωρίς να σκεφτείτε αυτό που σας είπε ο κύριος Θεοδώρου, ότι πληρώνουν τους παίκτες και αν χρειαστεί να γίνει αναβολή θα υπάρχει πρόβλημα. Δεν σας ενδιαφέρει καθόλου το άθλημα. Το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να πείτε ότι φταίει η διαιτησία. Όλοι έχουμε τις απόψεις μας. Κανένας όμως δεν αποχώρησε σε ημίχρονο αγώνα. Είναι παγκόσμιο ρεκόρ. Το κάνατε. Είναι παγκόσμιο. Γράφτηκε στο βιβλίο Γκίνες. Δεν έχει ξαναγίνει ποτέ. Μας έχετε σύρει σε μια συζήτηση εδώ».

Παναγιώτης Αγγελόπουλος: «Ποιος σας έσυρε;»

Μάνος Παπαδόπουλος:
«Εσείς. Δεν βλέπω άλλον να έχει τέτοιο πρόβλημα».

Να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια του Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ, οι «ερυθρόλευκοι» κατέθεσαν όλα τα mail που είχε ανταλλάξει η VTB με την ΚΕΔ για την χρησιμοποίηση του Παναγιώτη Αναστόπουλου στην αναμέτρηση Κάλεβ-Ούνιξ στις 8 Μαΐου.

Μάλιστα, η ΚΕΔ σε αυτά τα mail απαντά στην VTB πως δεν θα χρησιμοποιήσει τον Αναστόπουλο στα ματς της τελευταίας αγωνιστικής της Basket League κι έτσι του δίνουν την άδεια για να σφυρίξει τον συγκεκριμένο αγώνα στην VTB.
O Ολυμπιακός κατέθεσε σε όλα τα μέλη του Δ.Σ. την ηλεκτρονική αλληλογραφία θέλοντας να αποδείξει πως η κλήρωση του Αναστόπουλου στο ματς με τον Προμηθέα έγινε κατόπιν των πιέσεων του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Σχετικά άρθρα