Για τη δίψα που υπάρχει για μία διάκριση με την Εθνική ομάδα μίλησε, μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Παπαγιάννης στη FIBA.

Αναλυτικά όσα είπε ο διεθνής σέντερ:

Για την ομιλία του Σπανούλη: «Από μικρά παιδιά όλοι ονειρευόμαστε αυτή τη στιγμή και όχι μόνο να παίξουμε στην Ανδρική ομάδα. Όλοι θέλαμε να παίξουμε στην Εθνική από τις πιο μικρές ηλικίες. Με τον κόουτς Σπανούλη, αν τον έχεις παρακολουθήσει να παίζει, να διεκδικεί μετάλλια και διακρίσεις με την Εθνική ομάδα, αισθάνεσαι πραγματικά περήφανος να παίζεις για αυτόν. Όλοι ξέρουμε τι σημαίνει, όχι μόνο ο κόουτς Σπανούλης, αλλά και όλη η γενιά που πρόσφερε τόσα πολλά στο ελληνικό μπάσκετ. Ξέρουμε τι θέλει να προσφέρει και ως προπονητής πια και είμαστε πραγματικά χαρούμενοι που θα είναι αυτός ο προπονητής».

Για το ταξίδι στην Εθνική μέσα στα «παράθυρα»: «Ως παίκτες νιώθουμε τη χαρά της επανένωσης στην Εθνική και την ατμόσφαιρα που έχει αυτό το σύνολο. Δε νομίζω ότι υπάρχει κάποιος παίκτης που θα βαρυγκομήσει ερχόμενος στην Εθνική. Το προηγούμενο καλοκαίρι λείψαμε αρκετό καιρό γιατί πήγαμε στο Άμπου Ντάμπι πριν το Παγκόσμιο. Σχεδόν ένα μήνα λείπαμε. Δε νομίζω ότι κάποιος παραπονέθηκε. Είχαμε δημιουργήσει μία παρέα και μία καθημερινότητα μεταξύ μας. Κι όταν έφυγα και πήγα στο εξωτερικό, μου έλειπε όλο αυτό το κλίμα. Να μοιράζεσαι τον ίδιο στόχο, γιατί πάνω απ’όλα είναι η σημαία».

Για την κούραση: «Φέτος τα πράγματα ήταν λίγο πιεσμένα. Καταλαβαίνω ότι λόγω του παραθύρου κάποια πράγματα έγιναν όλα μαζί πριν. Μπορεί κάποιοι παίκτες να πιο κουρασμένοι και κάποιοι να έχουν ταλαιπωρηθεί από τα ματς, τις προπονήσεις και τα ταξίδια, αλλά πιστεύω ότι όλοι όσοι παίζουν στα παράθυρα δεν παραπονιέται κανείς. Είναι περήφανοι, όχι μόνο εμείς ως Έλληνες, μα όλοι όσοι παίζουν στις Εθνικές ομάδες τους. Αλλιώς δε θα ήταν εκεί, θα είχαν επιλέξει κάτι άλλο».

Για το πραγματικό απωθημένο του με την Εθνική ομάδα: «Ναι, έχω απωθημένο. Πόσο μάλλον όταν την πρώτη χρονιά μου, στο Ευρωμπάσκετ, φτάσαμε κοντά στη διεκδίκηση ενός μεταλλίου, όπως και στο Παγκόσμιο. Υπάρχουν απωθημένα. Όχι μόνο από εμένα, αλλά και από τους πιο μεγάλους, τον Νικ, τον Σλούκα. Όλοι έχουν ένα απωθημένο».

Για τον τρόπο με τον οποίο θα εκπληρωνόταν το απωθημένο: «Με μία διάκριση. Δεν είναι κρυφό αυτό. Τώρα, σε ποια διοργάνωση; Σίγουρα για εμάς οι Ολυμπιακοί Αγώνες σημαίνουν και κάτι περισσότερο. Δεν είναι κάποια συγκεκριμένη διοργάνωση πάντως. Και στο Ευρωπαϊκό και στο Παγκόσμιο, ένα μετάλλιο είναι σημαντικό για όλους».

Σχετικά άρθρα