Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Παπαγιάννη, ο οποίος πρωταγωνίστησε στη μεγάλη νίκη της Εθνικής επί της Κροατία, εχοντας 19 πόντους με 2/2 δίποντα και 5/8 τρίποντα:

«Πήγε καλά. Ήξερα ότι η Κροατία θα παίξει μέσα αρκετά, αλλά ήμασταν προετοιμασμένοι. Χθες που είχα τρία άστοχα τρίποντα και δεν ήθελα να ξανασυμβεί. Δουλεύω αρκετά σε όλα τα κομμάτια, ανάμεσά τους και στο τρίποντο. Η ομάδα δεν είχε πολλές προπονήσεις μαζί, είχαμε τραυματισμούς, κάποια παιδιά μπήκαν πιο αργά, είχαμε λίγες μέρες, αλλά δείξαμε από την αρχή ότι η μπάλα αυτή τη χρονιά κινούταν πάρα πολύ καλά. Φαινόταν στις ασίστ, που ήταν σε εξωφρενικά επίπεδα.

Αυτό είναι ένα τεράστιο επίτευγμα για μας, εμπιστευτήκαμε ο ένας τον άλλο. Στην άμυνα βάλαμε όλοι τα κορμιά μας, παίξαμε σκληρά και το αξίζαμε. Σίγουρα είναι μια δικαίωση για όλους. Είχαμε ένα σερί με αρκετές αποτυχίες ή πιο σωστά… μη επιτυχίες, ενώ φτάναμε κοντά. Αυτή η πρόκριση σημαίνει πολλά για μας.

Έχει τρομερή αγάπη για την Εθνική ομάδα ο Καλάθης, σε αυτή την ηλικία είναι εδώ, όποτε καλείται έρχεται με όλη την καλή διάθεση. Με βοήθησε πολύ φέτος στη Φενέρ, στην πρώτη μου χρονιά εκτός Ελλάδας. Ένας από τους λόγους που επέλεξα να πάω στη Μονακό ήταν εκείνος».

Σχετικά άρθρα