Ο Κώστας Παπανικολάου μετά τη νίκη (81-65) επί του Παναθηναϊκού στον ημιτελικό του Κυπέλλου, μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ, αναφέρθηκε στην ένταση που είχε με τον Δημήτρη Αγραβάνη, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να στοχοποιηθεί ο συμπαίκτης του στην Εθνική για την αψιμαχία τους!

«Είναι ένα παιδί που έφυγε από Ολυμπιακό και πλέον αγωνίζεται στον Παναθηναϊκό και δεν θέλω να στοχοποιηθεί για αυτή τη φάση, ξέρω ότι τον έσπρωξα, όμως δεν ήθελα να δημιουργήσω κάποια κατάσταση. Αν έχω κάνει κάποιο λάθος ζητάω συγγνώμη. Προσπάθησα να τον ηρεμήσω όμως λίγο το παιχνίδι, λίγο οι οπαδοί δεν ήταν έτοιμος να μιλήσουμε.

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε πολύ έξυπνα, μας έβαλε να σκεφτούμε πολύ, ήμασταν στατικοί. Ίσως ήμασταν λίγο επηρεασμένοι θέλοντας να ξεκινήσουμε καλά κι επειδή δεν έγινε, μας επηρέασε. Είπαμε να ηρεμήσουμε και μέσα από την άμυνά μας να πάρουμε ενέργεια και να τρέξουμε στην επίθεση.

Έχει τεράστια διαφορά η άμυνά σου να είναι σε ισορροπία, από το να βρίσκεις την άμυνα σε ανισορροπία. Αυτό γίνεται από ένα ριμπάουντ και τη μεταφορά στο τρανζίσιον. Έχουμε μάθει να εκμεταλλευόμαστε καταστάσεις.

Το ότι παίξαμε έτσι σήμερα δεν σημαίνει ότι το κάνουμε πρώτη φορά. Είναι η δουλειά μας. Στα μονά παιχνίδια υπάρχει κίνδυνος. Και ο Παναθηναϊκός δεν είναι τόσο κακός. Έχουμε καταφέρει να βρίσκουμε λύσεις, όμως ο ΠΑΟ έχει καλούς παίκτες που ακόμα δεν έχουν καταφέρει να ξεκλειδώσουν το παιχνίδι όπως το έχουμε εξελίξει.

Η δουλειά μας είναι να κάνουμε ό,τι πρέπει να για κερδίζει η ομάδα. Είναι ένας τελικός, ο εαυτός τίτλος της χρονιάς. Δεν έχει τελειώσει κάτι. Είμαστε χαρούμενοι που θα παίζουνε και μην ξεχνάμε ότι στο τελευταίο ματς κερδίσαμε στο τελευταίο σουτ.

Έχουμε ακόμα 40 λεπτά. Το Περιστέρι έχει χαρακτηριστικά του Σπανούλη. Ο Σπανούλης είναι αδερφός μου αλλά αύριο είμαστε αντίπαλοι», είπε μετά τον αγώνα ο αρχηγός των Πειραιωτών.

Σχετικά άρθρα