Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε για την εικόνα που έχει δείξει ως τώρα η Εθνική, αλλά και για την ταπεινότητα που πρέπει να υπάρχει ενόψει Ευρωμπάσκετ, κάνοντας αναφορά στα… στραπάτσα του πρόσφατου παρελθόντος.

«Πάντα μπαίνεις για να νικήσεις, είμαστε επαγγελματίες και από αυτό τρεφόμαστε. Το θεωρούσαμε υποχρέωσή μας βλέποντας 20.000 κόσμο εδώ, θέλαμε να τους ανταποδώσουμε και η δική τους ενέργεια σε σημεία που η ομάδα έχανε τον προσανατολισμό της και έδειχνε να κουράζεται, μας βοήθησε πολύ» ανέφερε αρχικά στην κάμερα της ΕΡΤ και πρόσθεσε:

«Πάντα υπάρχουν πράγματα να βελτιώσεις. Η δουλειά δεν τελειώνει ποτέ. Δοκιμάσαμε πολλά πράγματα, αυτή είναι η ουσία των φιλικών. Μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία θα δεις και ποιοι παίκτες ταιριάζουν καλύτερα για να πας να δώσεις τη μάχη. Υπάρχει πάρα πολύ ταλέντο στην ομάδα της Τουρκίας, γι’ αυτό και είδαμε ένα τόσο ανταγωνιστικό παιχνίδι».
Στη συνέχεια είπε: «Από τη στιγμή που βρίσκεσαι στην Εθνική είναι επιλογή σου, πρέπει να θες να βρίσκεσαι εδώ. Από τη στιγμή που όλοι το θέλουν και υπάρχει αυτή η θετική αύρα, πρέπει να το απολαμβάνεις. Κάνουμε αυτό που αγαπάμε εκπροσωπώντας τη χώρα μας. Η τιμή είναι μεγάλη, αλλά και η υποχρέωση να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας και να δουλεύουμε για να γινόμαστε καλύτεροι. Έχουμε την ποιότητα για να το κάνουμε».

Αναφορικά με το ερχόμενο Ευρωμπάσκετ, είπε: «Πρέπει να είμαστε ταπεινοί, όταν είμαστε ταπεινοί και προσηλωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά, σημαντικά και όμορφα. Αν πάμε με άνεση ή υπεραισιοδοξία έρχεται το στραπάτσο. Κι επειδή τα τελευταία χρόνια έχουν μαζευτεί πολλά στραπάτσα, πρέπει να είμαστε ταπεινοί και να διεκδικήσουμε το κάθε δευτερόλεπτο που είμαστε στο παρκέ, για την ομάδα, για τη χώρα και για μας τους ίδιους. Έχουμε την τύχη να έχουμε δίπλα μας παιδιά, όπως ο Νίκος Ζήσης και ο Δήμος Ντικούδης, κι από εκεί πρέπει να αντλήσουμε παραδείγματα».

Σχετικά άρθρα