Η μετάβαση από τον Παναθηναϊκό στην Παρτιζάν δεν ήταν εύκολη απόφαση για τον Ιωάννη Παπαπέτρου, ο οποίος παραχώρησε δηλώσεις στη σερβική ιστοσελίδα «24sedam», όπου εξέφρασε τα συναισθήματά του από την παρουσία του στην ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς…

Αναλυτικά όσα είπε ο πρώην αρχηγός των «πρασίνων»:

Για τη μετάβαση στη Σερβία από τον Παναθηναϊκό: «Μιλώντας για τη ζώνη ασφαλείας, δεν εννοώ ότι περνάω άσχημα εδώ. Αλλά για την αλλαγή που έγινε. Αν είχα μείνει στον Παναθηναϊκό, όπου αγωνίστηκα για τέσσερα χρόνια, θα υπήρχε μία συνέχεια, ενώ στην Παρτίζαν έγινε μία αλλαγή. Αλλά η αγάπη από τον κόσμο, οι ελληνικές σημαίες στο γήπεδο, όσα μου λέει ο κόσμος και η αγάπη που λαμβάνω γενικότερα, είμαι ευγνώμων γι’ αυτό».

Για τη Σερβία και την Ελλάδα: «Όταν έπαιζα στην Ελλάδα, όποιον Σέρβο είχα συμπαίκτη, όπως τον Μιλουτίνοφ ή τον Νέντοβιτς, γινόμασταν αμέσως οι καλύτεροι φίλοι. Οι κουλτούρες μας είναι τόσο όμοιες και αισθάνομαι το ίδιο και εδώ. Όταν κοιτάζω την κουλτούρα και τους ανθρώπους αισθάνομαι σαν το σπίτι μου. Είμαι τόσο χαρούμενος γι’ αυτό».

Για το πως τον αποκαλεί ο Ομπράντοβιτς: «Γιάννη».

Σχετικά άρθρα