Ο Ιωάννης Παπαπέτρου θα έχει σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια του Παναθηναϊκού να φύγει νικητής από το ΣΕΦ, την Παρασκευή (5/2, 21:00), στο ευρωπαϊκό ντέρμπι «αιωνίων» της 24ης αγωνιστικής της Euroleague με τον Ολυμπιακό.

«Όσοι είναι υγιείς και όσοι μπορούν να παλέψουν να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους. Αυτά τα ντέρμπι είναι ιδιαίτερα. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και να δώσουμε το 100%» τόνισε αρχικά ο αρχηγός του «τριφυλλιού».

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την απουσία του Νέντοβιτς: «Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν στο μπάσκετ. Είναι πάρα πολύ σημαντικός ο Νέντο για την ομάδα από πολλές πλευρές. Δεν μπορούμε να μείνουμε σε αυτό. Όσοι είναι υγιείς και όσοι μπορούν να παλέψουν να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους. Αυτά τα ντέρμπι είναι ιδιαίτερα. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και να δώσουμε το 100%».

Για τα παιχνίδια με Βαλένθια και Προμηθέα: «Η εμφάνιση με την Βαλένθια ήταν μια πολύ γεμάτη εμφάνιση κόντρα σε μια πολύ καλή ομάδα. Όσον αφορά το παιχνίδι με τον Προμηθέα, αυτά συμβαίνουν στο μπάσκετ, αν υπάρχουν μπασκετικοί Θεοί, αν υπάρχει κάρμα. Ελέγξαμε το παιχνίδι για το μεγαλύτερο διάστημα. Τους αξίζουν τα συγχαρητήρια, κέρδισαν δίκαια.

Στο τέλος κάναμε ό, τι έπρεπε να κάνουμε για να χάσουμε το παιχνίδι. Αυτό κατά τη γνώμη μου δεν το βλέπεις πάρα πολύ συχνά. Εγώ πρώτη φορά χάνω έτσι στην καριέρα μου. Δεν μπορούμε να σταθούμε σε αυτό.

Ο Προμηθέας είναι μια πολύ καλή ομάδα. Η ομάδα μας έχει μια ανοδική πορεία, παίζουμε καλύτερο μπάσκετ και όλοι οι παίκτες έχουν ανέβει. Πρέπει να συνεχίσουμε την ανοδική πορεία και σε αυτό το παιχνίδι και να συνεχίσουμε να παίζουμε καλά».

Για την κατάστασή του: «Είμαι καλά. Το γόνατό μου είναι χρειάζεται μια διαχείριση. Όταν είσαι για κάποιο διάστημα έξω δεν μπορείς να μπεις στη… φωτιά κατ’ ευθείαν. Πρέπει να υπάρχει μια διαχείριση, κάνω καλή δουλειά με τις θεραπείες μου, ο κόουτς κάνει πολύ καλή δουλειά να με διαχειριστεί, να είμαι φρέσκος και υγιής. Νιώθω μια χαρά μπασκετικά».

Για το πώς νιώθει που θα πάει στο ΣΕΦ έχοντας ξεκάθαρο ρόλο ηγέτη στον Παναθηναϊκό: «Νιώθω ότι έχω προετοιμαστεί για αυτές τις καταστάσεις. Προσπαθώ να κάνω τη δουλειά μου με τον καλύτερο τρόπο. Είναι σημαντικό να δείξουμε ένα καλό πρόσωπο. Τα υπόλοιπα δεν παίζουν ρόλο. Θα είναι ένα παιχνίδι χωρίς φιλάθλους και θα έχω μια… φιλική παρουσία. Θα πρέπει να παίξουμε όλοι δυνατά, να καταλάβουμε τη σημασία ενός τέτοιου αγώνα και να δώσουμε το 100%».

Για τον Γιώργο Παπαγιάννη και την φροντ λάιν του Ολυμπιακού: «Καμιά φορά αυτά τα πράγματα είναι δίκοπο μαχαίρι. Μπορεί να δουλέψει πάρα πολύ υπέρ σου, όμως από την άλλη ο Γιώργος θα έχει να κάνει πολύ καλή δουλειά κυνηγώντας αυτούς τους παίκτες που τρέχουν, ανεβαίνουν για “pick ‘n’ roll” με ταχύτητα, κόβουν, στήνουν σε πολλές επιθέσεις δύο και τρία πικ εν ρολ για τον Σλούκα και τον Σπανούλη κατά κύριο λόγο, οπότε θα είναι πολύ κρίσιμο για τον Γιώργο, να μείνει κοντά τους και να μην δημιουργούνται ρήγματα.

Από εκεί και πέρα στην επίθεση προφανώς πρέπει να τον εκμεταλλευτούμε. Φέτος έχει κάνει πάρα πολλά βήματα μπροστά, είναι ένα παιδί που από την καραντίνα και μετά δούλεψε πάρα πολύ, τα αποτελέσματα φαίνονται στο γήπεδο και νομίζω ότι είναι και αυτός έτοιμος να δώσει το παραπάνω στην ομάδα».

Για το αν σταματήσουν τον Σλούκα σταματούν και το 50% της δημιουργίας και γενικότερα της ροής στην επίθεση του Ολυμπιακού: «Ναι, σίγουρα. Ο Σλούκας είναι από τους κύριους δημιουργούς, παίκτης που κουβαλάει πάρα πολύ τη μπάλα, όχι μόνο για να σκοράρει αλλά και για να δημιουργήσει για τους υπόλοιπους. Είναι πάρα πολύ σημαντικό για μας να κάνουμε πολύ καλή δουλειά πάνω του και να περιορίσουμε όσο μπορούμε τόσο το σκοράρισμα όσο και την δημιουργία του».

Σχετικά άρθρα