Η αποστολή της Εθνικής Ανδρών βρίσκεται ήδη στις Φιλιππίνες, ενόψει της έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με τον Ιωάννη Παπαπέτρου να κάνει δηλώσεις για την παρουσία της «επίσημης αγαπημένης» στα έξι φιλικά προετοιμασίας.

«Τα τεστ ήταν καλά, δυνατά, δε χωράει αμφιβολία σε αυτό. Είχαμε τη δυνατότητα να δούμε αρκετά πράγματα, είχαμε καλές και κακές στιγμές και μπορεί τα αποτελέσματα στο σύνολο να μην ήταν αυτά που θέλαμε, αλλά στα φιλικά δεν είναι και το πρωτεύον.
Ηταν μια σειρά από πολύ σημαντικά και χρήσιμα παιχνίδια για τη συνέχεια, πρέπει να κρατήσουμε τις καλές μας στιγμές και να τις αυξήσουμε και να δουλέψουμε στις αδυναμίες που δείξαμε, στα σημεία που ακόμα δεν είμαστε στο επιθυμητό σημείο, να προσπαθήσουμε πολύ και όταν έρθει η ώρα, τα επίσημα παιχνίδια, να παίξουμε το καλύτερό μας μπάσκετ».

– Το σημείο που έφτασε η ομάδα, σε σχέση με το χρόνο που είχε και αυτόν που απομένει, βγάζουν θετικό πρόσημο;

«Ναι, θεωρώ ότι είμαστε καλά, σε καλό σημείο. Ξέρουμε όλοι ότι στα επίσημα παιχνίδια αλλάζουν πολλά σε σχέση με τα φιλικά, σε αυτά γίνονται πολλές δοκιμές, σχήματα, πρόσωπα. Στα επίσημα θα είμαστε όλοι πιο έτοιμοι και κατ’ επέκταση η ομάδα, θα δείξουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

– Στην κουβέντα της ιδιαιτερότητας του συστήματος, με κάθε ματς να έχει μεγάλη σημασία και χωρίς περιθώριο λάθους, έχετε μπει με τους προπονητές;

«Το φορμάτ είναι γνωστό και νομίζω όλοι ξέρουμε τι κρίνεται σε κάθε ματς, δε χρειάζονται ιδιαίτερες αναλύσεις. Υπάρχουν οι ΗΠΑ που είναι δεδομένα ένα πολύ δυνατό παιχνίδι, αλλά το σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται να υποτιμήσουμε κανέναν αντίπαλο και κανένα ματς από τα άλλα δύο του ομίλου, για να κάνουμε ένα πρώτο συνολικό βήμα στη διοργάνωση».

Σχετικά άρθρα