Ο Ιωάννης Παπαπέτρου μίλησε για την επιστροφή του στον Παναθηναϊκό την θέση που προτιμά να αγωνίζεται αλλά και την συνύπαρξή του με τον Ομπράντοβιτς στην Παρτιζάν.

Αποσπάσματα από τα όσα ανέφερε στο «zonepress»:

Δεν μπορώ να μην σε ρωτήσω, πως ήταν η συνεργασία σου με τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Τι αποκόμισες από την μεταξύ σας συνεργασία;

«Τι να σου πρωτοαπαντήσω τώρα. Ο κύριος Ομπράντοβιτς σε ωθεί στα άκρα, δίνει απίστευτη σημασία στις λεπτομέρειες, αλλά ξέρεις τι μου έκανε μεγαλύτερη εντύπωση; Είναι απίστευτα ειλικρινής απέναντι στον κάθε παίκτη και σε κερδίζει με αυτή την αλήθεια του, άσχετα αν φωνάζει (γέλια). Έμαθα πολλά πράγματα, η στοχοπροσήλωση στο μπάσκετ τελικά κάνει τη διαφορά και πιστεύω πως γνώρισα και τον εαυτό μου καλύτερα, τον χρόνο που πέρασα μακριά από την Ελλάδα. Το Βελιγράδι φέρνει πολύ σε Ελλάδα, οι Σέρβοι έχουν πολλές ομοιότητες με εμάς του Έλληνες, ενώ η αντιπαλότητα Ερυθρού Αστέρα και Παρτίζαν δεν μου προξένησε καμία εντύπωση».

Ωχ τι εννοείς; Για βάλε μας λίγο στο κλίμα; Μπασκετικός πόλεμος, όπως τα Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός;

«Η εμπειρία είναι τόσο σημαίνουσα στη ζωή μας. Πολλοί συμπαίκτες μου, πιο νεαροί, αδυνατούσαν να πιστέψουν τον φανατισμό μεταξύ των οπαδών του Ερυθρού Αστέρα και της Παρτίζαν. Εγώ όπως ξέρεις έχω περάσει κι από τις δύο ελληνικές ομάδες και ήμουν είμαι και θα είμαι εξοικειωμένος με αυτή την αρρωστημένη αντιπαλότητα. Βέβαια με τα χρόνια έχω ηρεμήσει, προσπαθώ να κάνω τη δουλειά μου και να πηγαίνω στο σπίτι μου, χωρίς άλλες έννοιες στο μυαλό μου. Ήταν φοβερή εμπειρία τα ντέρμπι του Βελιγραδίου και η ατμόσφαιρα θα πω απλά ηλεκτρισμένη σε υπερθετικό βαθμό».

Έχω μία απορία και θέλω να μου την λύσεις. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου είναι τριάρι ή τεσσάρι; Οι απόψεις διίστανται…

«Περιμένεις απάντηση τώρα από εμένα έτσι; Έχω την πεποίθηση, πως μπορώ να υποστηρίξω και τις δύο θέσεις κι αυτό το έχω αποδείξει σε όλες τις ομάδες, που έχω αγωνιστεί. Στο σύγχρονο μπάσκετ, πρέπει να υπηρετείς πολλές θέσεις, ώστε να είσαι απαραίτητος για την εκάστοτε ομάδα σου κι εγώ αυτό επιδιώκω να πράττω, όσα χρόνια παίζω επαγγελματικά μπάσκετ. Ξέρεις πως μου αρέσει περισσότερο να παίζω σαν τριάρι, όμως σίγουρα σε πεντάδες, που θέλουμε να πιέσουμε λίγο παραπάνω στην άμυνα, κατεβαίνω στο τέσσερα».

Τι να περιμένουν οι φίλοι του Παναθηναϊκού από εσένα; Τι διαφορετικό θα παρουσιάσεις φέτος, από την προπέρσινη σεζόν, που ήσουν μέλους του τριφυλλιού;

«Θα κάνω ό,τι μου ζητήσει ο προπονητής. Σίγουρα ωρίμασα όπως σου είπα και προηγουμένως στη θητεία μου στην Παρτίζαν, ενώ έμαθα να διαβάζω καλύτερα το παιχνίδια και να περιμένω την ευκαιρία μου. Σίγουρα θα έχω συμπαίκτες, που δίνουν τη μπάλα, συμπαίκτες που θα με κάνουν καλύτερο, ενώ ο ανταγωνισμός στην προπόνηση θα με κάνει καλύτερο. Θα είμαι περισσότερο σκληρός τη νέα σεζόν κι έτοιμος να τα δώσω όλα, για να πραγματοποιήσουμε τους στόχους και την Εθνικής, αλλά και του Παναθηναϊκού».

Σχετικά άρθρα