Η ΑΕΚ έκανε την τεράστια υπέρβαση ενάντια στον Παναθηναϊκό, όμως ο Ηλίας Παπαθεοδώρου… δεν πετάει στα σύννεφα, γνωρίζοντας πως υπάρχει διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στην ομάδα του και στο πανίσχυρο σύνολο του Ρικ Πιτίνο. Τι είπε για τον Κιθ Λάνγκφορντ και την εμφάνιση των παικτών του στο απερχόμενο ντέρμπι.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο προπονητής της “ένωσης” μετά τον σπουδαίο θρίαμβο:

“Σήμερα είναι μια πολύ όμορφη μέρα για όλο τον οργανισμό της ΑΕΚ. Είμαστε πολύ χαρούμενοι, πετύχαμε μια σπουδαία νίκη, κυρίως με τον τρόπο που αυτή ήλθε. Επιβάλαμε τον ρυθμό μας, παίξαμε μπάσκετ υψηλού επιπέδου και πολύ ποιοτικό, κερδίσαμε μέσα από την επίθεση μας. Για να κερδίσεις ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός πρέπει να σκοράρεις και όχι να παίξεις κρυφτό και άμυνα… Ήμασταν καλύτεροι για 40 λεπτά. Είναι σημαντικό ότι η νίκη ήλθε επί ενός εξαιρετικού αντιπάλου, είναι ο κορυφαίος οργανισμός μπάσκετ στη χώρα τα τελευταία χρόνια και γι’ αυτό η αξία της νίκης είναι πιο μεγάλη για εμάς. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο για την παρουσία του σήμερα. Για να γίνει μια ομάδα σαν την ΑΕΚ μεγάλη αγωνιστικά, θα πρέπει να έχει “σύμμαχο” τον κόσμο. Τον τελευταίο μήνα βλέπουμε πολύ κόσμο στις εξέδρες, πάρα πολλές οικογένειες και θέλουμε να συνεχίσουμε να προκαλούμε τον κόσμο να έλθει στο γήπεδο με τις εμφανίσεις και το μπάσκετ μας. Πρέπει να απολαύσουμε τη σημερινή βραδιά κι από αύριο να επανέλθουμε, να βάλουμε το μυαλό μας στο επίπεδο που πρέπει να είναι γιατί έχουμε μπροστά μας την επανέναρξη του BCL.

Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινής με τους εαυτούς μας, πρέπει να αντιληφθούμε ότι η διαφορά είναι ακόμα μεγάλη. Δεν θα έλεγα ότι είναι χαώδης αλλά πολύ μεγάλη. Χρειάζεται υπομονή και συνέπεια ώστε να φτάσει η ΑΕΚ στο επίπεδο του Παναθηναϊκού. Αν θέλουμε απλώς να λέμε ότι κάναμε μια νίκη σήμερα ή ότι πριν από δυο χρόνια κερδίσαμε τον Παναθηναϊκό και πήραμε το Κύπελλο, είναι απλώς για να ξεγελάμε τους εαυτούς μας, ίσως και τον κόσμο. Δεν πρέπει να λέμε ψέματα στον κόσμο. Η διαφορά επιπέδου είναι πολύ μεγάλη. Συνέπεια, υπομονή και σκληρή δουλειά. Χρειάζεται η στήριξη όλων των ανθρώπων, του προέδρου και του κόσμου. Μόνο έτσι η ΑΕΚ μπορεί να φτάσει σε πολύ υψηλό επίπεδο”.

Στη συνέχεια κλήθηκε να μιλήσει για τον μεγάλο του αστέρα: “Ο Λάνγκφορντ είναι ο Λάνγκφορντ. Είναι η μεγαλύτερη προσωπικότητα που βρισκόταν απόψε στο γήπεδο. Άρα δεν μπορείς να μην τον χρησιμοποιήσεις στο τέλος. Αν δεν τον βάλεις σε αυτό το σημείο του αγώνα, δεν θα έπρεπε να τον έχεις καν. Η απόφαση να τον πάρουμε το καλοκαίρι μας έχει δικαιώσει πλήρως. Ο Κιθ κάνει όλη την ομάδα καλύτερη. Μολις το ρολόι δείξει 34′-35′ οι προσωπικότητες είναι αυτές που βάζουν καλάθι. Οι προπονητές και τα συστήματα πάνε λίγο στην άκρη. Οι προσωπικότητες βάζουν καλάθι. Εκτός από τα καλάθια που έβαλε, δημιούργησε και 2-3 σουτ. Πολλοί λένε ότι είναι ατομιστής, αλλά εγώ ξέρω ότι οι συμπαίκτες του σουτάρουν όλοι μόνοι τους. Ο Κιθ έχει την εμπειρία να το διαχειριστεί. Είναι έμπειρος και ώριμος”.

Για το εντυπωσιακό πρώτο ημίχρονο, σχολίασε: “Το 63-54 στο ημίχρονο έτυχε. Δεν είναι εύκολο να ξανασυμβεί. Εκμεταλλευτήκαμε το ότι ο Παναθηναϊκός έπαιξε παιχνίδι 48 ώρες πριν. Γενικά στο μπάσκετ πρέπει να σκοράρεις. Εμείς έχουμε κερδίσει πολλά από την άμυνα, αλλά στα μεγάλα παιχνίδια αν δεν βάλεις καλάθι, δεν μπορείς να κρατήσεις χαμηλά τέτοιες ομάδες στο σκορ. Επιβάλαμε το ρυθμό μας, γι’ αυτό η νίκη μας είναι μεγάλη”.

Για το φάουλ που δεν έγινε στην τελευταία φάση, είπε: “Ζητήσαμε να γίνει φάουλ στο τέλος, αλλά ο Σαντ Ρος, που και πάλι έδωσε και την ψυχή του στο παρκέ, δεν είμαι σίγουρος αν ήξερε πόσο είναι το σκορ και πόσος χρόνος έμενε σε εκείνο το σημείο. Έπρεπε να κάνουμε φάουλ στο τέλος, αυτό είναι δεδομένο. Πολλές φορές ζητάς να γίνει φάουλ, δεν γίνεται και βγαίνεις κερδισμένος”.

Σχετικά άρθρα