Όπως έγινε επίσημα γνωστό, η FIBA ενέκρινε το αίτημα της ULEB (Ένωση Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων Μπάσκετ) και συμφώνησε να μεταφερθεί η ημερομηνία λήξης των πλέι-οφ των εθνικών πρωταθλημάτων από τις 8 στις 12 Ιουνίου του 2020.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, λαμβάνοντας υπόψιν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, η οποία είναι προγραμματισμένη νωρίτερα από το συνηθισμένο (24 Ιουλίου) το Προολυμπιακό Τουρνουά θα πραγματοποιηθεί από τις 23 έως τις 28 Ιουνίου 2020.

Η Ένωση απέστειλε αίτημα προκειμένου τα πλέι οφ να ολοκληρωθούν αργότερα από το αρχικά προγραμματισμένο (8/6) το οποίο τελικά έγινε δεκτό. Έτσι, οι εγχώριες λίγκες θα μπορούν να προγραμματίσουν τα πλέι οφ έως και τις 12 Ιουνίου του 2020.

Το κεντρικό συμβούλιο της FIBA αναγνώρισε τις προσπάθειες που κατέβαλαν τα εγχώρια πρωταθλήματα μετά από συζητήσεις μεταξύ των Ομοσπονδιών και των πρωταθλημάτων το τελευταίο τρίμηνο. Η FIBA επιβεβαίωσε ότι, κατ’ εξαίρεση, οι παίκτες που αγωνίζονται στα εθνικά τους πρωταθλήματα μέχρι τις 12 Ιουνίου, θα ενταχθούν στις εθνικές τους ομάδες, 10 μέρες πριν την έναρξη των προκριματικών.

Για όλους τους υπόλοιπους παίκτες θα ισχύσει η κανονική περίοδος προετοιμασίας των 14 ημερών για το Προολυμπιακό, εκεί όπου θα δοθούν τα 4 τελευταία εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Σχετικά άρθρα