Υπέρμαχος της δημιουργίας μιας κλειστής λίγκας στο μπάσκετ, αλλά και στο ποδόσφαιρο εμφανίστηκε ο Τόνι Πάρκερ μιλώντας στο RMC.

Ο παλαίμαχος άσος των Σπερς είναι πλέον πρόεδρος της μπασκετικής Βιλερμπάν και φέρεται να είναι και αυτός που θα διαδεχτεί τον Ζαν Μισέλ Ολάς στην προεδρία και της ποδοσφαιρικής Λιόν.

«Είναι ένα ευαίσθητο θέμα. Μεγάλωσα στην Ευρώπη, αλλά έχω Αμερικανό πατέρα. Για μένα το καλύτερο σύστημα είναι αυτό του ΝΒΑ ή του NFL. Είναι ένα format που θα αντέξει στο χρόνο. Με τα προβλήματα του κορωνοϊού βλέπουμε ποια είναι τα όρια του υπάρχοντος συστήματος.

Μια κλειστή λίγκα στο ποδόσφαιρο είναι όνειρο, αλλά γνωρίζω την ευρωπαϊκή κουλτούρα. Μας αρέσει εδώ να βλέπουμε μια μικρή ομάδα να παίζει στη μεγάλη κατηγορία. Μας αρέσει να βλέπουμε εκπλήξεις στο Κύπελλο και αυτό μπορεί να συνεχιστεί, αλλά θα είναι πιο δύσκολο για μια κλειστή λίγκα. Το ποδόσφαιρο τείνει να ακολουθήσει το μοντέλο του ΝΒΑ, κατά τη γνώμη μου.

Στο μπάσκετ οδεύουμε προς μια κλειστή ευρωπαϊκή λίγκα. Στο ποδόσφαιρο είναι σημαντικό για τη Λιόν να έχει θέση στην αντίστοιχη κλειστή λίγκα. Αυτό θέλω για το μπάσκετ, οπότε και για το ποδόσφαιρο θα ήταν καλό», ανέφερε ο Πάρκερ.

Σχετικά άρθρα